Kutyafej formájú játéktelefon
2018. február 05. írta: ToyaHSW

Kutyafej formájú játéktelefon

kutyatelefon1.JPG

Játéktelefont már mutattam be nektek az oldalon, mégpedig a nagyon ismert és itthon régen előszeretettel vásárolt Mehanotehnika készüléket. Ezúttal a Thold családtól kapott játékok közül választottam ki egy játéktelefont, ami már sokkal mókásabban néz ki mint a Jugoszláviában készült játék.
Elöljáróban azt szeretném leszögezni, hogy fogalmam sincs a gyártóról. A játékon erre utaló jelek nincsenek, így még tippelni sem merek.

A játék kidolgozásából és formájából arra következtetek, hogy nem a 10 évestől idősebb korosztály számára készült játékról van szó, sokkal inkább a 2-6 éveseknek készülhetett ez a telefon.
Erre utal a végtelenül leegyszerüsített kezelés. A telefonon nincs tárcsázó, összesen egy gomb, egy mozgatható kar és egy lámpa található, valamint természetesen a telefonkagyló.
Érdekes, hogy ezekből az elemekből összehoztak a készítők egy kutyafejet orral, amire még rá is erősítettek az oldalt kialakított két manccsal (bár ez utóbbi csak dekorációs elem).

A telefonálás végtelenül egyszerűen működött a készüléken. A kagylót felvéve és a nagy gombbot megnyomva lehetett hívni a vonal másik végére helyezett készüléket. Ez akkor hangot adott ki, valamint a két piros kutyaszem mögött található égő is felvillant.
Ekkor már csak fel kellett venni a telefont és máris élt a kapcsolat.

A működtetéshez 3 darab 1.5 V-os bébi elemre volt szükség, amit a készülék aljában kellett elhelyezni. Ezen kívül még a telefonhoz tartozott a speciális csatlakozóval ellátott kábel is, amivel a készülékeket köthettük össze. Ez a vezeték kellően hosszú volt, így akár más szobákban is elhelyezhetőek voltak a készülékek.

A telefonok viszonylag épségben maradtak meg. Az egyiknek hiányzik az elemfedele, de a két készülék összeköthető és használható is.
Természetesen a múzeumban láthatjátok is majd kiállítva, de addig következnek a fényképek erről a különleges formájú telefonról.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3413635494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása