Vari-Göri játék
2018. február 02. írta: ToyaHSW

Vari-Göri játék

varigori6.JPG

A mai napon ismét a Thold család által felajánlott játékok közül választottam egyet. Ezúttal is a 80-as évek hazai játékgyártásában kalandozunk, hiszen a kisgyerekeknek készült Vari-Görit mutatom ma be nektek.
A Vari-Göri mint ahogy a neve is mutatja egy variálható, szabadon átépíthető építőjáték, ami gurul is. De mit is jelent ez pontosan?

A készletben három darab alapot, néhány tengelyt, kerekeket és figurákat találhattak a gyerekek. Itt fontos megemlítenem, hogy alapból a műanyag játék az 1-6 éves korosztálynak készült.
Ezekből az elemekből pedig a gyerekek fantáziájára bízva szinte bármit össze lehetett rakni, ami gurul. Lehetett napernyős kiskocsit, de akár komplett szerelvényeket is építeni. Mivel az alapok egymáshoz kapcsolhatóak voltak, így a kisvasút elkészítése sem ütközött nehézségbe.

Persze mivel egészen kicsi gyerekeknek készült a játék, így az elemeknek könnyen összeilleszthetőnek kellett lenni, aminek az lett a következménye, hogy a járművek egy-egy óvatlan mozdulatra darabokra hullottak.
Ez azonban nem jelentett akkora gondot, hiszen máris neki lehetett állni egy újabb jármű építésének.

A játék hiánytalanul került hozzám és szerencsére szép állapotban maradt meg. A doboza sajnos mára elveszett, de ez nem von le az értékéből.
A műanyag kicsit kemény és kopogós, de sehol nincs törés vagy repedés az elemeken. Néhány része kicsit szorosan illeszkedik egymásba, de ez valószínűleg gyártási hiba, nem pedig a korból adódik.
Ez is egy olyan játék a 80-as évekből, amelyet mind a mai napig nyugodtan oda lehet adni az apróságok kezébe és ők azonnal el is kezdik használni a Vari-Görit.

Nagyszerű korrajz ez is a 80-as évek hazai játékgyártásából. Bőven elfér majd az építőkockák és a hasonló játékok mellett a múzeumban. Ha egészen kicsi gyerekkel érkeztek, akkor ennek a játéknak a kipróbálását mindenképpen javaslom majd számotokra.
Addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2513628074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2018.02.04. 21:23:37

Ez nagyon vicces, a rudakra, kerekekre és emberkékre tisztán emlékszem, hogy megvolt nekünk, de a “hajókra” nem :)

ToyaHSW 2018.02.04. 21:35:49

@Csipyke: Pedig ez így egy készlet, szóval biztosan voltak alapok is.

Csipyke 2018.02.04. 21:37:18

@ToyaHSW: igen, ezért vicces :) elküldtem a képet a tesómnak, kíváncsi vagyok, neki megvan-e még az emlék...
süti beállítások módosítása