Műanyag traktor pótkocsival
2018. január 24. írta: ToyaHSW

Műanyag traktor pótkocsival

muanyagtraktor3.JPG

Ezúttal ismét a Thold családtól kapott játékok közül választottam bemutatásra egyet (illetve kettőt). Ezúttal egy traktorra esett a választásom, ami valószínűleg szintén a hazai ipar remeke.
A kis piros traktor természetesen utánfutóval együtt volt megvásárolható. A kidolgozás nem különösebben részletes, így azt gondolom az egész kicsi gyerekeknek készült ez a játék a 70-es évek második felében.

Az aprócska műanyag játék legérdekesebb része maga a traktoros. A figura kapott egy aprócska műanyag sapkát, míg a test és az arc egy átlátszó műanyag henger belső falára fektetett papírlap adja. Ennek a hengeres testnek lett kialakítva a traktoron egy furat, ahova azt be kellett nyomni és ezzel készen is a sofőr a játékra.
A traktor kidolgozása mint említettem elnagyolt. A hűtőrács kialakításra került, azonban a lámpa helyén két fehér gömb található. A kerekek viszonylag szépen kidolgozottak, így azokra nem lehet panasz.
A pótkocsi egy patenttal csatlakoztatható a trakotorhoz. Ezen a pótkocsin egy nem túl mély raktér is található, ide talán pár szem homokot vagy apróbb üveggolyót volt érdemes betenni a szállításhoz. Érdekesség, hogy a traktor első futóműve és a pótkocsi alá került kerekek teljesen azonosak.

Igazából szerintem ezt játékot leginkább homokozóban, strandokon lehetett használni, ezért valószínűleg legkönnyebben a trafikokban volt megvásárolható.
Örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe, mivel ez is a hazai kisipari játékokra annyira jellemző minőséget képviseli.
Játszani lehetett vele, lényegében elpusztíthatatlan és mind a mai napig tökéletes állapotban van.
Ha lenne valami információtok a gyártót illetően azt természetesen szívesen fogadom.

Természetesen a múzeumban ezt a játékot is kézbe vehetitek, kipróbálhatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3313601103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.01.27. 22:00:06

Egyszerű, mint a faék. Tulajdonképpen tök gagyi. De valahogy annyira cuki, hogy kéne! 8-)
süti beállítások módosítása