Műanyagból készült varázsdoboz
2018. január 16. írta: ToyaHSW

Műanyagból készült varázsdoboz

varazskockamuanyag4.JPG

Néhány hete mutattam be nektek a Thold családtól kapott kemény kartonpapírból készült és különböző rajzolt figurák képével ellátott Varázsdoboz játékot, aminek segítségével az apró gyerekek megtanulhatták a formákat, egymásra vagy egymásba illeszthették azokat játékos formában.
Már akkor említést tettem nektek arról, hogy kaptam egy hasonló készletet műanyagból is, amelynek a bemutatkozására eddig kellett várni.

A ma bemutatásra kerülő darab nem csak anyagában és kidolgozásában tér el a már bemutatott kartonból készült változattól, hanem másban is.
Itt nincsenek rajzok, sem jelzések, egyszerűen csak különböző színű kockák, amelyeket egymásra vagy egymásba rakhattak a gyerekek. Jó lett volna ha legalább az oldalakon a dobókockákhoz hasonló pontok is lettek volna, de úgy tűnik ez a játék nem a számok, hanem csak a színekébe világát szerette volna megismertetni a gyerekekkel.
Ennek a célnak tökéletesen megfelelt a kemény műanyagból készült játék.

És bizony be kell látnom, hogy a gyerekek szívesen is játszanak vele. Az IBM Mikulás ünnepségén velünk volt ez a játék és bizony számomra meglepetés volt, hogy megtalálta azt a korosztályt, ami teljes nyugalommal tudott vele játszani.
Ez bizony a mai felgyorsult világban nem kis szó egy 80-as években készült játéktól.

Ha a múzeumba egészen kicsi gyerekkel érkeztek majd, akkor természetesen érdemes lesz nektek is kipróbálni ezt  a játékot a gyerekkel, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3213579541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása