ME-756 Anti-Aircraft elemes játék
2018. január 11. írta: ToyaHSW

ME-756 Anti-Aircraft elemes játék

aa1.JPG

A mai napon egy újabb kínai játékot mutatok be nektek a gyűjteményből. Talán még emlékeztek a Tóth Sándortól kapott játékokra, nos az ME-756 Anti-Aircraft is tőle került a gyűjteménybe.
Mint tudjátok az ME jelzést az elemes játékok megjelölésére használták a kínai gyártók. Az ME jelzéssel érkező játékok között egyaránt megtalálhatóak voltak a bolygókerekes és a távirányítós játékok. Némelyik játék rendkívül összetett, látványos és mutatós volt, míg mások sokkal egyszerűbb felépítéssel készültek.
Az ME-756-os a bonyolultabb és látványosabb kategóriába tartozik.

Egy légvédelmi tankot mintáz a játék, aminek természetesen nagyon sok kínai játékhoz hasonlóan itt is fémlemez az alapanyaga. Az alsó részen található a bolygókerekes szerkezet, amit nem is nagyon ragoznék túl és az elemtartó. Az utóbbiba 2 db 1.5 V-os góliát elemet kell behelyezni és máris üzemképes lesz a jármű.
Az apró részletekre érdemes különösen figyelmet fordítani. A lemeztest litográfiája nagyon szép és idézi a katonai hangulatot. A felső részen egy antenna, keresőlámpa és géppuska található. A vezető búvónyílása nyitható és a raktér fedél is szemmel láthatóan nyílik.
A hernyótalpak kidolgozásra valóban gumiból készültek és a jármű mozgásával együtt még ezek is forognak köszönhetően a mögötte található fehér műanyag kerekeknek.

A bekapcsolást követően a bolygókerekes járművekhez hasonlóan az ME-756-os is azonnal mozgásba lendül és elindul kiszámíthatatlan útján és csak akkor tér ki ha valaminek nekiütközik.
Ezzel együtt a tetőn található antenna forogni kezd. Mivel a belső részen elég komoly mechanika található, így más extra funkciókat is tud a jármű.
A haladással együtt a vezető néha kiemelkedik az ülésből és kinéz a tankból. Ha visszabújuk, akkor a raktér nyílik fel, ahonnan két gépfegyver emelkedik ki. Ezeknek a fegyvereknek a végén apró égők találhatóak, amelyek elvileg villognak a kiemelkedést követően.

Miért is írtam, hogy elvileg? A játék nagyon szép állapotban van, azonban bizonyos funkciói nem igazán akarnak tökéletesen működni. A raktár teteje és a gépfegyver alkalomszerűen megjelenik, de a vezető nem akar kiemelkedni az üléséből.
Ezen kívül a fegyverek végén található égők sem működnek már.
Természetesen az antenna forog és a jármű simán közlekedik, de elhihetitek ez ebben a korban már bravúrnak számít egy játéktól. Szétszedni nem szeretném, hiszen belepillantva elég bonyolultnak tűnő szerkezetet láttam.
Örülök, hogy egyáltalán ilyen állapotban bekerült egy a gyűjteménybe - ráadásul bár kicsit viseletesen, de az eredeti doboza is megvan a játéknak.

Aki kedveli a kínai játékokat biztosan örömmel veszi majd a kezébe a múzeumban ezt a játékot is, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5713567205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.12. 23:47:46

Ilyenünk volt. Valóban villogott a két kiemelkedő 'löveg' vége, és emlékszem a működésére is. Azért érdekes ez, mert 2-3 évesnél nem voltam több, most meg 41 vagyok. Valószínűleg nem is én kaptam, hanem inkább a bátyám. Egyszerre kaptuk egy képeskönyvvel, amiben közlekedési eszközöket mutattak meg, oldalanként egy-egy fajtát. Nem emlékszek rá, mi történt vele. Valószínűleg nem sokat tudtunk vele játszani, mert nálunk mindenféle elem folyamatos hiánycikknek számított. Ki gondolta volna, hogy ilyenből létezik még kézbevehető példáy?

2018.01.12. 23:53:47

Nincs rajta évszám valahol a gyártásról? Kíváncsi vagyok, jól emlékszem-e. 1980-ra tippelnék, esetleg valamivel korábbra. Amúgy az a 327 forintos ár elég magas volt akkoriban.
süti beállítások módosítása