Matchbox Double Loop SF-4 pálya
2018. január 04. írta: ToyaHSW

Matchbox Double Loop SF-4 pálya

matchboxloop1.JPG

A mai napon stílusosan folytatom a régi játékok bemutatását. Mivel tegnap egy Matchbox katalógus volt a porondon, így ideális választásnak tűnt a mai napra egy régi Matchbox autópálya.
Bizony már a 60-as évek végétől kínált a gyerekeknek különböző pályákat az angol Lesney. Ezek kiváló szórakozást jelentettek és nagyszerű lehetőséget, hogy összemérjük a kocsik képességeit.

A műanyagból készült pályákon általában kávák között futottak az autók és különböző trükkök voltak az egyes készletekben. Ilyen pálya volt többek között a Alpine, ahol egész magasról gurultak le az autók egy kanyargós pályán, majd lifttel kerültek vissza a tetőre.
Ezúttal egy másik pályát a Double Loop SF-4-est szeretném bemutatni nektek, amit a Thold családtól kaptam.
Sajnos a játék kicsit viseletes és néhány darabja eltört, illetve hőt kapott, de ennek ellenére a játék lényegét még mindig hűen visszaadja.

A Double Loop SF-4-esen két párhuzamos pálya futott és az igazi lényegét a nevében is szereplő hurok adta. Az autók egy magasabb pontról indulnak, aminek alapjául egy asztal vagy egy szék szolgált. Ezen a lejtőn lendületet véve a kocsik begyorsultak és ennek köszönhetően a hurkot is megtudták csinálni.
A pályák úgy lettek kialakítva, hogy a gyerekek is pillanatok alatt összetudják állítani azt, akár szülői segítség nélkül is. Ehhez természetesen rajzok is segítettek, így tényleg nem volt túl bonyolult feladat a pálya elemeket összefogatni a piros rögzítő műanyagok segítségével.

Mint említettem a játék nem egészben érkezett meg. A pálya elemek egy része az évek alatt eldeformálódott és az indítóállást fixáló pillanatszorító is már eltört.
Két kartonpapír maradt az eredeti dobozból, így legalább az összeállítási segédlet megmaradt (természetesen ezeket is lefotóztam).
Az indítóállás és a cél sincs már igazán tökéletes állapotban, ennek ellenére most, hogy kipróbáltam az autók még letudnak gurulni a hurkos pályán.

A fotókon láthatjátok, hogy nem találtam megfelelő asztalt, így autentikusan egy Pille szék szolgált az indítóállás bázisául.
Örülök, hogy bekerült ez a klasszikus darab is a gyűjteménybe, ráadásul egy Hot Wheels pályával együtt, amit majd a későbbiekben mutatok be nektek.

A múzeumban a Matchbox autók körül egészen biztosan találkozhattok majd a pályával is, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr513550263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása