Röppentyű pisztoly
2017. december 14. írta: ToyaHSW

Röppentyű pisztoly

roppisztoly1.JPG

A mai napra ismét egy klassz régi hazai készítésű játékot tartogattam nektek. A névtelenül kapott felajánlások között a Matchboxok és a bolygókerekes autók között megbújva volt egy Röppentyű pisztoly is, amire egészen biztosan sokan emlékeztek gyerekkorotokból.
Szinte mindenkinek volt egy ilyen játéka, ami annak volt köszönhető, hogy a Lemezárugyár gyártotta.

Az aprócska játék egyetlen funkciója volt a röppentyű elreptetése. Persze nem volt érdemes a szabadban használni a játékot, mivel a pörgettyű még a lakásban is el tudott veszni.
Ennek köszönhetően manapság már nagyon kevés egészben megmaradt játékkal lehet találkozni.

A pisztoly amúgy teljesen lemezből készült, ami szépen kidolgozásra került. A markolat rész még egy kicsit érdesített is. A pisztolyon a piros szín dominál, de a cső fehér alapon kék-piros csíkozást kapott.
Természetesen az elmaradhatatlan Lemezárugyár logó is helyet kapott az egyik oldalán a pisztolynak, míg a másik oldalon apró betűkkel a Lemezárugyár Budapest felirat olvasható.
A pisztoly elején egy műanyag elem található, ami lényegében a felhúzó szerkezet. Ezt elforgatva lehetett felhúzni a belül található szerkezetet. Ez a műanyag elem speciális kialakítást kapott amire a röppentyűt lehetett felhelyezni.
Ha felhúztuk a szerkezetet, akkor már csak az ég felé kellett fordítani a pisztolyt és meghúzni a ravaszt, ami oldotta a felhúzós szerkezetet és ennek köszönhetően a pörgettyű a forgó mozgásnak köszönhetően a levegőbe emelkedett és messzire repült.

Összesen két változatról tudni, az egyikhez fehér, míg a másikon kék röppentyű tartozott.
Szerencsére a gyűjteménybe került darab teljes és sértetlen. Ez nagyon ritka állapot, így mindenképpen megbecsülést érdemel ez a hazai gyártású játék.
Természetesen a gyűjtemény különleges darabja lesz ez a játék is, amit természetesen megnézhettek majd Ti is a múzeumban. Addig pedig maradnak a szokásos fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7113498829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása