MF-218 lendkerekes rendőrségi autó
2017. december 13. írta: ToyaHSW

MF-218 lendkerekes rendőrségi autó

mf218_1.JPG

A kínai játékok nagy népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében. Bár azt szokták mondani, hogy a kínai dolgok nem túl tartósak ez nem mondható el a játékokról.
Az ME, MF, MS sorozat darabjai a 70-es években készültek és mind a mai napig nagyon sok eladó példányra akadhattok a neten.
Az ME ugye az elektromos, az MS a felhúzós, az MF pedig a lendkerekes játékokat takarja. A játékokhoz még egy-egy szám is tartozott, így megkönnyítve a típus beazonosítását.

A mai bejegyzésben az MF-218-as lendkerekes rendőrségi autót szeretném bemutatni nektek. Ez az egyik olyan játék amire magam is élénken emlékszem gyerekkoromból, ami azt jelenti hogy a 80-as évek elejéről.
A kisautó rendkívül jellemző fényezéssel és extraként két forgó műanyag villogó vagy sziréna utánzattal lett ellátva. A kocsi festése arany-fehér a motorháztetőn Directory, a csomagtartón és  oldalt P.D. feliratok olvashatóak, a tető pedig fekete festést kapott.
A belső tér a megszokott fém lemez, amire az ülések és a műszerfal került felfestésre - érdekesség, hogy általában itt olvasható a kocsi típusjele, de ebben az esetben az MF-218-at sehol nem lehet megtalálni.
A hűtőrács és a hátsó lökhárító fém színű, de az első két lámpa piros műanyagból lett legyártva.

A belső részben a szokásos és nagyon jól ismert lendkerekes szerkezetet találhatjuk, ami azonban itt két különleges kiegészítést is kapott. Az egyik a több kínai játékban is használt vékony fogaskerékre ráérő lemez, ami a visító hangot adja, míg a másik egy mozgó kifúrt lemez, ami a villogó vagy sziréna működéséért felelős.
Mert az az igazság, hogy a kocsi tetején található elemek bizony mozognak az autóval együtt egy rudazat segítségével. Igazán különleges megoldás, amire összeszereléskor külön figyelmet kell fordítani.

A gyűjteménybe került darabot én vásároltam egy erre szakosodott csoportból. Az eladó nagyon korrekt volt, így pontosan tudtam mit is veszek meg. A kocsi egyik első lámpája hiányzott, valamint a tetőn található műanyag elemek piros takarója is elveszett az idők során.
A lámpát plexiból, míg a takarókat bútorokhoz használható csavartakarókkal javítottam ki. Így lényegében a kocsi megközelítőleg eredeti állapotát nyerte el.
Persze jócskán megkopott már a fényezés az évek során, de mint tudjátok én ennek csak örülök, hiszen valaki játszott az autóval és örömet szerzett neki és egy ilyen játékot megmenteni még jobb érzés.

Természetesen a múzeumban majd ezt az autót is kipróbálhatjátok a többi lendkerekes kisautóval együtt, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9313484907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.12.14. 17:11:14

Azért a "Directory" felirat vetekszik ezzel az étterem portállal:
www.english-test.net/forum/ftopic49584.html
süti beállítások módosítása