Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.47.hét
2017. november 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.47.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a vasárnaponként már megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben jó áron megvásárolható kincseket ajánlok a figyelmetekbe.
Ezúttal is igyekeztem öt klassz régi játékot összegyűjteni, amelyek között remélhetőleg megtaláljátok a nektek kellő darabokat.

1789_1_big.jpg

Autókvartett (Kék) - Az egyik legkönnyebben megvásárolható régi autóskártyát a kék hátút ajánlom most a figyelmetekbe. 40 lap, sajnos tok, előlap és játékszabály nélkül, de legalább 1 Ft-ról induló aukcióval került fel az oldalra.
Ha ez még hiányzik a gyűjteményetekből, akkor itt a remek lehetőség a pótlásra.

 9789_2_big.jpg

Föld-Gömb - Egy igazán retro és mára elég ritka és keresett játék a Föld-Gömb vagy Varázs-Gömb, amit a Lemezárugyár készített.
Általában 10.000 Ft körül mennek el a használt darabok, de most 4800 Ft-is kikiáltási áron bukkantam rá egyre az egyik aukciós oldalon.

6789_1_big.jpg

Prefo Roulette - Ismét egy klasszikus játék, ami sokunk agyába beégett rendesen. A Prefo által gyártott Roulette igazi klasszikus darab a műanyagból készült táblájával és zsetonjaival, valamint kemény kartonból készült dobozával.
Ezúttal egy számomra hiánytalannak tűnő darabot ajánlok a figyelmetekbe, amit most 1800 Ft-os áron tudtok megvásárolni.

5789_2_big.jpg

Kapcsolj gyorsan! - Egy régi hazai fejlesztésű társasjáték, ami a Minerva gondozásában került a boltok polcaira.  Lényegében a gyerekek által kedvelt ország-város játékról van szó, amit a 70-es években már társasjáték formában, kicsit korszerűbben is ki lehetett próbálni.
Igazi ritkaság, így az 500 Ft-os fix árért valóban ajándéknak számít.

4789_3_big.jpg

Csuk és Gek hósikló - Most hogy lassan beköszönt a tél igazán aktuálissá válik ez a régi szabadtéri játék. Mikor gyerek voltam igazi menőségnek számított a három talpas, kormányozható hósikló, ami természetesen a Szovjetunióból érkezett akkor.
Kényelmes ülés, érdekes kidolgozás, a gyerek számára pedig kiváló játék lehetőség volt.
Nagyon kevés darab vészelte át a 80-as évektől eltelt időket, így a most 7500 Ft-ért elvihető darabot ennek fényében értékeljétek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6713312151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása