Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.45.hét
2017. november 05. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.45.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott és sokatok által követett Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben az aukciós oldalak kínálatából válogatok nektek hetente jó vételnek számító régi játékokat.
Ezúttal is ráakadtam néhány elviselhető árú régiségre, amelyek talán megérdemlik a figyelmeteket.

af79_1_big.jpg

Kutyás persely - Számtalanszor szóba került már a blogon is, hogy mennyire is számítanak egyedinek a Lemezárugyárban készült játékok.
Itt egy újabb példa. Ezúttal a kutyás persely (amit mindenki ismer) Németországban készült változatára akadtam rá. A Made in Germany U.S. Zone feliratból is lehet sejteni, hogy nem mai darabról van szó.
Az induló ár ennek megfelelően 6999 Ft, de egy lemezjátékokra ugró gyűjtőnek talán megér ennyit.

1189_1_big.jpg

A Család játéka társasjáték - Igazából ez annyira klasszikus darab itthon időről-időre fellángol iránta a nosztalgia. A 12 játék néven is forgalmazott A család játéka ezen darabja tényleg kiváló állapotban maradt meg. A malomhoz kicsit hiányos a bábú felhozatal, de ez legyen a legnagyobb probléma.
Az ár fix 3000 Ft.

b189_1_big.jpg

Oltsd el a tüzet! - Ismét egy társasjáték, ami nem túl bonyolult, azonban ennek ellenére a figyelmetekbe szeretném ajánlani. Mivel kisipari játékról van szó, így nem kelhetett el túl nagy számban a 80-as években, így a társasokat gyűjtők számára ez is egy értékes kincs lehet.
A licit 999 Ft-ról indul, ami nem is olyan veszélyes.

4e79_1_big.jpg

Játékmérleg - A 70-es években hatalmas divat volt a lányoknak készült játékok körében a különböző bolti kellékek. Elég csak a Lemezárugyárban készült mérlegre, a konyhára vagy a varrógépekre, mosógépekre vagy a porszívókra gondolnotok.
Ezúttal egy Csehszlovákiában gyártott mérleget ajánlok a figyelmetekbe, ami eredeti dobozzal 500 Ft-on álló licittel vár benneteket.

4e79_2_big.jpg

PIKO Michaela varrógép - Ha már az előbb a lányos játékokról volt szó, akkor a heti ajánlót is egy ilyennel zárom. Ezúttal egy PIKO Michaela varrógépre szeretném felhívni a figyelmeteket, ami eredeti dobozzal, leírással, sőt még a régi Perion elemekkel együtt eladó.
Jelenleg 700 Ft-on áll az aukció, ami ugye nem számít manapság magas árnak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6813186964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása