Lendület FIAT 600
2017. november 03. írta: ToyaHSW

Lendület FIAT 600

dsc_0021.JPG

Ezúttal egy újabb Lemezárugyárnál készült játékot szeretnék bemutatni nektek, ami a Thold családtól kapott játékokkal együtt érkezett.
A FIAT 600-assal ismerkedhettek meg ezúttal, amin bizony már meglátszik, hogy nem mai darabról van szó.
A FIAT 600 a lendület sorozat tagjaként került a játékboltok polcaira, ahogy a VW Bogár, a Mercedes, a Citroen, az Opel és a többi hasonló kisautó. Méretben és anyaghasználatban is ezekkel a játékokkal egyezik meg.
Az alváz itt is fémből, míg a felső rész kicsit kemény és törékeny műanyagból készült.
A műanyag karosszéria természetesen ennél a kisautónál is több színben készült. Megvásárolható volt fehér, kék, narancssárga, kék, zöld, piros és citromsárga színekben is. Néhány esetben a kocsi matricázást is kapott, így találkozhattok Gáz Szerviz és Rallye díszítéssel ellátott autóval is.

Természetesen ahogy minden Lemezárugyáras játék a FIAT 600-as is folyamatosan változott. Az első időben még itt is fémből készültek az első lámpák, amit a takarékosság jegyében később leváltott a műanyagból kimunkált lámpatest.
Végül ez az utóbbi lett a jobban ismert, köszönhetően annak, hogy tovább volt gyártásban a teljesen műanyag változat.
Érdekessége az autónak, hogy bár szélvédőkek kapott, azonban a belső tér egyáltalán nem lett kidolgozva. Ez valószínűleg az apró méretnek és a megszokott állítva elhelyezett lendkeréknek volt köszönhető.

Szerencsére mind a mai napig be lehet szerezni ezt a játékot, amihez szerencsés esetben 2000 Ft alatt is hozzá juthattok. Én a Thold családtól kaptam a játékot, ahogy az olvashattátok a bejegyzés elején és bizony a srácok nem kímélték.
A karosszériából hiányzik egy komolyabb darab és a gumik közül is hiányzott néhány. Mivel a felajánlott játékok között a lendület helikopter három eltérő állapotban megmaradt darabja is megtalálható volt, így arról kerültek át a hiányzó gumik a játékra.

Örülök, hogy egy újabb Lemezárugyáras kisautó került a gyűjteménybe, azonban azt is tudom hogy még nagyon sok darabja hiányzik a lendület sorozatnak.
Igyekszek a múzeum majdani nyitására egy komplett sort prezentálni, amit kézbe vehettek, megnézhettek és ki is próbálhattok majd, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5313165032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása