Lendkerekes VW T1 kisteherautó
2017. november 02. írta: ToyaHSW

Lendkerekes VW T1 kisteherautó

vwt1flywheel1.JPG

A Volkswagen T1-esre már szenteltem egy bejegyzést a blogon. Igaz akkor a hazai gyártású Lemezárugyárnál készült változattal ismerkedhettetek meg.
Ezúttal egy másik gyártó játékát mutatom be nektek. Ezúttal a CSVD Praha által gyártott lendkerekes Volkswagen T1-es teherautóval ismerkedhettek meg.
Egy méretében sokkal kisebb játékról van szó mint a Lemezárugyárnál készült lendkerekes VW T1-esek, hiszen itt a játék alig 12 cm hosszú és 5 cm széles. A Plasticart lendkerekes kisautóival (Skoda, Wartburg, stb...) esik egy kategóriába a játék.

A játék elég leharcolt állapotban került hozzám. Az első tengely hiányzott belőle és a lökhárítók és a karosszéria sem volt az alvázzal összefogatva.
Első feladatom az volt, hogy egy alkalmas első tengelyt keressek kerekkel, ami úgy ahogy sikerült is. Persze ha valahol az utamba akad majd egy jobb, akkor ez a futómű cserére kerül majd.
Ezt követően az egyes elemeket kellett megfelelően összefogatnom, amihez ragasztó és csavarok kellettek. Szerencsére ezek voltak itthon, így könnyedén tudtam készre varázsolni a kisautót.
Kicsit azért zavarban vagyok, hiszen platósnak néz ki a kisautó, azonban ha a fényképeket megnézitek akkor láthatjátok az oldalsó ajtót rajta. Arra gondoltam, hogy valószínűleg a teherautó változaton kívül készülhetett dobozos verziója is a játéknak.
Persze hibái így is maradtak bőségesen a kisautónak, azonban arra hogy bemutassa a 80-as Csehszlovák játékgyártását tökéletesen alkalmas. Hiszen nem csak ITES és Igra volt, hanem bizony más cégek is, amelyeknek játékai érdemes a figyelemre.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9513147572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2017.11.03. 06:56:31

nekem volt egy ilyen készletem, egy alsó rész, és három féle karosszériát lehetett kialakítani: a platóst, a csukott áruszállítót, és az ablakos személyszállítót. a tiedből hiányzik még a fülke teteje is, az szorítaná le a plató első felét.
és a hab a tortán: az enyém drótos-bowdenes távos volt, ebben a pici méretben!

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2017.11.03. 07:11:24

jaigen, ahol az a bazinagy sárga villogó van most, oda egy pici kék villogó való, aminek a szára egy bajonettes stift, az rögzíti le a mindenkori tető elejét az alapra.
a távirányító pisztolymarkolatos volt, nyelében baby elemekkel, fent pedig kormány és talán billenő kapcsolós volt az előre-hátra

káBell 2017.11.03. 12:01:32

Itt van, hogy hogyan nézett ki a készlet:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9164546
2457-es hozzászólás

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2017.11.03. 18:09:28

@káBell: igeeeeeen! ez volt az, külön bepattintós motor az alvázba, és ilyen gusztusosan elrendezve. egyik kedvencem volt

Brabham 2017.11.07. 20:54:13

Ilyen VW több kivitelben is létezett a KDN (Kaden) kínálatában, így nem csoda, hogy mindenki egy kicsit másra emlékszik, és mindenkinek igaza van.
Auto-lux electric 03 - cserélgethető karosszériaelemek, távirányító, kormányozható első kerekek.
www.starehracky.cz/katalog_detail.php?&kategorie=KDN&hracka=387

Auto-Roto 03 - cserélgethető karosszériaelemek, bepattintható lendkerekes változat, első kerekek nem kormányozhatóak
www.starehracky.cz/katalog_detail.php?&kategorie=KDN&hracka=444

Minicar - VW Transporter T1 - Egyfajta karosszéria, a lendkerekes szerkezet fix, fém fülek fogják (ez szerepel az ismertetőben és tényleg hiányos a teteje)

Rotocar - VW Transporter T1 - Hasonló a Minicarhoz, de az első kerekek kormányozhatóak.
Bővebben mindkettő itt:
www.starehracky.cz/katalog_detail.php?&kategorie=KDN&hracka=447

NGA 2017.11.14. 16:33:31

Nekem megvan ez a készlet (a fotón az enyém van) valamint a személyautós is
süti beállítások módosítása