Postás játék társas
2017. október 24. írta: ToyaHSW

Postás játék társas

postasjatek1.JPG

A Minerva gondozásában készült el a postások nem túl egyszerű életéről készült társasjáték a Postás Játék. A Thold család által felajánlott játékok között volt megtalálható ez a gyöngyszem is, amelyet persze egy kicsit kezelésbe kellett venni.
Az eredeti játékhoz tartozó halmafigurák hiányoztak, így hasonlóakat kellett gyártatnom fából. Persze ezek eltérnek az eredeti játékban használt műanyag bábúktól, de a funkciójukat tekintve tökéletesen megfelelnek a célnak.

De mi is volt ez a cél?
A hollótól (ami a posta jele volt abban az időben) kellett megtenni egy kört a táblán. Ehhez a bábukat kockadobásokkal lehetett egyre előbbre juttatni. Persze különböző színű mezőkre rálépve más és más dologgal szembesültek a játékosok.
Ezek sorban a következők voltak:

  • Piros négyzet - Ajánlott levél kézbesítés miatt kimaradsz a következő körből.
  • Zöld négyzet - Csomag kézbesítés miatt még egyszer dobhatsz, de ezúttal vissza felé kell lépned a táblán.
  • Piros kör - Elvesztett csomag, vissza a kiindulási mezőre.

A kiindulási pontra csak pontos dobással lehetett bekerülni, a fennmaradó lépéseket visszafelé kellett megtenni a táblán.
A játékhoz kellékként bélyegek, levelezőlapok, ajánlott szelvények és más postás kiegészítések is tartoztak.
Ami mégis igazán elbűvölővé teszi a játékot az a Magyar Posta lényegének megragadása, ami azóta is változatlan - már ha értitek ;)

A játék viszonylag szép állapotban került hozzám. Az aprócska tábla hibátlan, a kellékek bőségesen megtalálhatóak a dobozban, összesen a bábuk és a dobókocka volt az ami hiányzott.
A játék pontos korát nem tudtam felderíteni. Igyekeztem a Minervát akkor vezető Keresztes Tibor után nyomozva belőni az időt, de nem jártam sikerrel - hátha majd közületek valaki...

Remélem lesz majd lehetőségünk a múzeumban egy gyors játékra egymás ellen, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr613069292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása