Szovjet tejes teherautó
2017. október 10. írta: ToyaHSW

Szovjet tejes teherautó

moloko3.JPG

Ezúttal egy számomra teljesen ismeretlen, ám annál érdekesebb játékot szeretnék bemutatni nektek. Ez pedig nem más mint a lendkerekes és szabadonfutó változatban is használható műanyag tejes teherautó lesz.
Ez a játék sok más még bemutatásra váró játékkal együtt érkezett a Thold családtól. A tartály oldalán látható feliratból kiindulva a műanyag kisautó a Szovjetunióban készült.

Ami elsőre feltűnik a teherautóra nézve az a rendkívül érdekes formavilág. A teherautó a hatalmas fülkéhez képest rendkívül kicsi ablakokat kapott, aminek köszönhetően még robosztusabbnak tűnik. Erre még az első lökhárító rá is tesz egy lapáttal, amin négy íves rész található ami szerintem a lámpákat és a hűtőrácsot imitálja.
A kocsi tetején villogók találhatóak (ezek nem üzemelnek), a fülke oldalán található füleket én visszapillantónak gondolnám és a négy darabot nem is nagyon tudom értelmezni.
Azt hiszem ez az a teherautó, amit az életben nem szívesen látnánk a visszapillantó tükörben, bár fotózás közben engem szemből egy nagy bocira emlékeztetett a teherautó (de ezt lehet csak én láttam meg benne).
A hatalmas fülkéhez mérten viszonylag kocsi a felépítmény. Persze ennek megoldásnak gondolom a praktikusság volt a fő oka. A felépítmény persze szétszedhető, így a tartályt és a keretet is leszedhetjük az alvázról, ami után láthatóvá válik a hátsó tengely és a lendkerekes hajtás is.
A legérdekesebb rész a teherautó hátsó részén látható, ami nem más mint a egy lemezkar.
Ezt elmozdítva megemelhetjük a hátsó futóművet, ami így dörzshajtással hozzáér a lendkerék tengelyéhez és máris lendkerekes autóként funkcionál a játékunk.
Ha a kart ellenkező irányba mozdítjuk el, akkor a teherautó futóműve nem érintkezik a lendkerékkel, így tologatós játékként lehetett használni.

Persze azért a helyzet nem ennyire fényes mint ahogy leírtam. A kemény műanyag és a lendkerék tengelyei között nem nagyon jön létre a kapcsolat, így a lendkerekes mód működése elég esetleges.
Ennek ellenére tényleg nagyon szép játék, ami csak egy kis takarításon és hátsó tengely csiszoláson esett át.
Ma már inkább díszként használható, de nagyon örülök hogy bekerült a gyűjteménybe mivel lendkerekes játéknál ilyen megoldással még nem találkoztam.

Természetesen ezt a játékot is megtekinthetitek majd a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8012948871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása