Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.40.hét
2017. október 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.40.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a Heti TOP5 régi játék ajánló rovat, amelyben ezúttal is igyekeztem öt jó áron megszerezhető ritka régi játékot összegyűjteni nektek.
Remélem ezúttal sem okoz csalódást a felhozatal és megtaláljátok benne azt, amire éppen szükségetek van a gyűjteményetek bővítéséhez vagy a nosztalgiázáshoz.

0379_2_big.jpg

Játék a betűkkel - Egy igazi hazai retro klasszikus, aminek minden gyűjteményben ott lenne a helye. A játékot néhány hete mutattam be nektek a Blog TV-ben, de már bejegyzés is született róla.
Gondolkodtató társasjáték, ami egy régi TV műsor alapján készült. A játék gyönyörű állapotban van, eredeti dobozzal, így gyaníthatóan a jelenlegi 1 Ft-os ár feljebb is kúszik majd.

b279_2_big.jpg

Szovjet kétéltű jármű - Ismét egy különlegesebb játékon akadt meg a szemem. A kétéltű kisautó származására nincs utalás a hirdetésben, de a motort látva azonnal tudtam, hogy egy Szovjetunióban készült játékról van szó.
A licitálás előtt szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a kisautó szemmel láthatóan is hiányos, ugyanis a vízhez készült hajtás tengelyestül hiányzik belőle. Biztosan lehet pótolni vagy gyártani hozzá egyedi megoldást hajócsavarral, de ez elég komoly feladat lehet.
Polcra vagy csak szárazföldi használatra így is ideális darab. Az ár jelenleg 3000 Ft.

a279_1_big.jpg

IGRA Praga Charon Drozka - Ha kedvelitek a Csehszlovákiában készült játékokat, akkor biztosan elnyeri majd a tetszéseteket az IGRA által gyártott modellautó sorozat ezen darabja.
Mivel jóval magasabb árakon hirdetik a hasonló dobozos kisautókat, így talán érdemes figyelnetek az aukcióra.

a279_5_big.jpg

Bigtrak - Ha az Elektronika IM11-es elnyerte a tetszéseteket az oldalt olvasgatva, akkor érdemes az eredeti változatot is a polcotokon tudni.
A Bigtrak volt az első programozható játékautó, ahol komoly utasítások segítségével lehetett különleges mozgásokra bírni az űrjárművet. Ezt "nyúlta le" később az Elektronika cég és ez a játék volt az alapja az IM11-esnek.
Eredeti doboz, működőképes állapot, 9800 Ft-os teljesen reális fix ár...csapjatok le rá azonnal!

5279_4_big.jpg

SPUR S kisvasút - Erről a játékról is már írtam az oldalon részletesen és be is mutattam nektek. A Spur S készlet az NDK-ban készült és viszonylag sok darab maradt meg belőle.
Bár nem túl ritka játék, de azért érdemes a figyelemre így is, hogy az irányító rész hiányzik. A személyvagonos változatról van szó, a Játékmúzeum gyűjteményben a tehervagonos változat van meg.
Az aukció 1 Ft-ról indult, így érdemes figyelnetek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1512916013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fynndafrail 2017.10.01. 18:01:28

Játék a betűkkel -- Hogy én mennyire szerettem magát a játékot (tevékenységet), s mennyire utáltam magát a játékot (készletet). Ez sok mindent megtestesített, egyrészt a jóféle szellemi elfoglaltságot, másrészt a silány anyagokból silány módon megvalósított silány terméket.

Asszem a peremezett fém táblákból kicsivel később robotot hajtogattam :-D
süti beállítások módosítása