Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.39.hét
2017. szeptember 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.39.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is igyekeztem öt jó áron megszerezhető régi játékot összegyűjteni nektek.
Most egy kicsit elszakadtam a legnagyobb hazai aukciós oldaltól és egy másik lapról szemezgettem nektek.

57cb1d5338ad1-nagyobb-auto-modell.jpg

Bolygókerekes Mercedes mikrobusz - Különösebb kommentár nem is kell az autóhoz, hiszen néhány hete bemutattam nektek ezt a Hong Kongban készült bolygókerekes kisautót.
Ezúttal ADAC változatban tudom a figyelmetekbe ajánlani. Az állapot kiváló és valószínűleg tökéletesen is működik.

580ca098f2bc6-antik-jatek-babakocsi.jpg

Antik játék babakocsi - A babakocsik legalább annyira fontos játékok voltak a lányoknál, mint a kisautók a fiúknál. Mivel nagyon kevés hasonló játék vészelte át az eltelt 40 évet szép állapotban, így érdemes a megmaradt példányokat megmenteni.
Ezért is ajánlom figyelmetekbe ezt az áramvonalas darabot, ami bár nem elhúzható rolós, de formája miatt mindenképpen különleges. Az 12.000 Ft, ami nem is annyira veszélyes.

59aea8abe8850-retro-ndk-elemes-autopalya.jpg

Prefo autópálya - Igaz, hogy nem a legrégebbi széria, de akkor is érdekes lehet a gyűjtők számára a Prefo autópálya. Az elemek megvannak (még a körszámláló is), valamint a Melkus Wartburg F3-as autók tartoznak hozzá, ami a legjobban sikerült Prefo autónak számít.
Az 6000 Ft, ami az eredeti dobozos játékért egyáltalán nem sok.

58a17955c7a3f-csehszlovak-ites-retro-versenyauto-eredeti-dobozaban1987.jpg

ITES Europa Cup autópálya - Ha már egy Prefo autópályát ajánlottam nektek, akkor természetesen a legnagyobb riválisnak számító Csehszlovákiában készült ITES Europa Cup versenypályát is ajánlanom kell.
Szerintem kb. 0 órát játszottak ezzel az eredeti dobozos, kiváló állapotban megmaradt játékkal. A 6800 Ft-os ár teljesen reális, így érdemes lecsapnotok rá.

59285b5fdfa5c-retro-jatek-varrogep.jpg

Szovjet játékvarrógép - Természetesen ha már egy babakocsi bekerült a heti ajánlóba, akkor egy babaruhák varrására alkalmas varrógépet is a figyelmetekbe ajánlok.
Persze nem PIKO játékról van ezúttal szó, hanem egy sokkal érdekesebb szovjet fém varrógépről. Szép szín, aranyos minták, 3000 Ft-os ár - bár egy alapos tisztítás ráfér majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1312893156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.10.09. 21:16:01

" Az elemek megvannak (még a körszámláló is)..."
Érdekes, ami nekem volt gyerekként, ahhoz nem volt. Szerintem az külön megvehető extra volt, amit igazolni látszik a jobb oldalon, a kanyar elemek fölé bepasszintott plusz egy egyenes. Viszont ebből - ha jól látom - hiányoznak a szalagkorlátok meg a rajt-cél tábla.
süti beállítások módosítása