Lendület Mentőautó
2017. szeptember 01. írta: ToyaHSW

Lendület Mentőautó

lenduletmento2.JPG

Ismét egy Lemezárugyárnál készült kisautón akadt meg a szemem a gyűjteményből, ami a már többször említett játékcsomag részeként került hozzám.
Természetesen ez az autó sem hibátlan, de erről majd később, elsőként érdemes megismerkedni a játék történetével. Valószínűleg a Lemezárugyár ezt a műanyagból készült kisautót tartotta a legtovább gyártásban, amit sokan régi Moszkvicsként azonosítanak. Lehetne éppen az is, azonban egy 1954-es Standard Vanguard alapján készült el a lendkerekes kisautó.

A Lemezárugyárban több változatot is terveztek, így a rendőrségi és a mentő változaton kívül, civil változatban is készült a játék. A rendőrségi kék vagy fekete festést, matricázást, antennát vagy villogót kapott és szirénázott. A mentő változat több fajta matricázással készült és ez is szirénázott. A civil változatok pedig világoskék vagy sárga műanyagból készültek.

Természetesen az évek során folyamatosan változott kisautó, aminek előbb a festett hűtőrácsai és dísztárcsái tűntek el, majd a fém antennák is átalakultak műanyaggá és a matricázás is teljesen lecserélődött a gyártás ideje alatt.

De milyen is volt az általam begyűjtött változat. Első sorban koszos és rettenetesen rozsdás. Annyira rozsdás volt az alváz, hogy a csavarok kicsavarása is komoly feladatnak bizonyult.
Miután sikerült ezt megoldanom, akkor egy alapos tisztítás következett, majd egy kis kenés. Ezt követően tudtam csak kipróbálni a lendkerekes szerkezetet, ami szintén nem az ideális állapotban van már. Ennek a hibának köszönhetően a kocsi bizony néhány csak áll, amikor a lendkerék forog. A fogaskerekek már rendkívüli módon elkoptak, de ez együtt jár a régi játékokkal.
Sajnos a kisautónak hiányoztak az első kerekei is, amit valamennyire sikerült pótolnom, Nem az igazi, de a célnak megfelel és legalább komplett képet az ad kisautó.

Játékra már nem igazán alkalmas, mivel azonban Lemezárugyáras játék, így helye van ebben a gyűjteményben is. Remélem előbb-utóbb a sors elém vet majd rendőrségi és civil változatokat is, amelyekkel komplett lehetne a széria.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1012797096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása