Felhúzható lemez Buggy
2017. augusztus 17. írta: ToyaHSW

Felhúzható lemez Buggy

japanlemezbuggy1.JPG

Ritkán teszek közzé ennyi bejegyzést egy héten, de most egy kicsit összegyűltek a játékok és arra gondoltam a lehető legtöbbet bemutatom nektek.
A most bemutatásra kerülő lemezjáték Japán gyártmány. A felhúzható buggy egyáltalán nem biztos, hogy annyira régi de úgy gondoltam, hogy mivel csomagban érkezett így mindenképpen érdemes a megmentésre.
A csomagban a többi játék (majd bemutatom azokat is idővel) a 70-es, 80-as évekből való volt, így arra gondolok hogy a Japán lemezautó is ebből a korból származhat.

De mit is lehet tudni a Buggyról. A felső rész lemezből készült, ami szép zöld színt kapott. Ez kellően rikító, így tényleg könnyen megakad a szem az autón. A lámpák szépen kidolgozottak és egy bukókeret is helyet kapott az utastér mögött.
Apropó utastér. A kocsi belső része szintén lemezből készült, amire rányomtatták a műszerfalat, a váltót és az üléseket is. Az ülések kialakításából arra gondolok, hogy eredeti állapotában egy sofőr is tartozott a járműhöz.
Az alsó rész műanyagból készült, ahol egy darab gumikereket lehet látni.
A működési elvet nem tudom. Elképzelhető, hogy eredetileg hátrahúzós volt a kisautó, de jelenlegi formájában a gumikereket eltekerve lehet felhúzni a belül található óraműves szerkezetet. Az autót a földre lehelyezve és a kerekeket elengedve a kocsi szépen elindul előre.
Mivel ez így elég nehézkes, így arra gondolom eredeti állapotában nem így kellett működnie.

Az állapota sem volt éppen tökéletes. Hiányzott a kocsiról a szélvédő, a kormány és a már említett sofőr is. A szélvédőt és a kormányt sikerült pótolnom, de a sofőr pótlására nem volt lehetőségem.
Kiválóan működik a kocsi és ez a lényeg. A gyűjteménybe belefér, hiszen lemezből is készült, nem is mai darab és nekem tetszik is.

Remélem amikor majd a múzeumban meglátjátok a Ti szemetek is megakad majd rajta.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4612758334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása