2017. aug 10.

Felajánlott játékok 5.rész

írta: ToyaHSW
Felajánlott játékok 5.rész

felajanlas5nap1.JPG

Ígéretemhez híven a mai napon folytatom a szombaton felajánlás útján gyűjteménybe került játékok bemutatását. A tegnapi napon azt ígértem nektek, hogy a mai napra már igazán érdekes dolgokat mutatok majd nektek.
Ez pedig nem lesz más mint néhány kisautó. A kisautók gyerekkorunk részét képezték. Sokat nyúztuk azokat és éppen ezért általában a festék lekopott róluk, a dobozokra pedig egyáltalán nem vigyáztunk.

A felajánlott játékok ettől teljes mértékben eltérnek. Gondos kezek voltak a gazdái a kisautóknak, amelyek között a Matchbox mellett Corgi Toys és Dinky Toys kisautók is találhatóak.
Ráadásként érkezett két Matchbox tartó bőrönd is, ami szintén tele van pakolva kisautóval. Minden kocsi rendkívül szép állapotban van, de a dobozosok különösen szépen maradtak meg. Konkrétan van olyan doboz, ami ahogy néztük ki sem volt bontva.
A festék szinte egy kocsiról sem hiányzik és nagyon sok extra kiegészítő is található az egyik bőröndben.

Ráadásként a Matchboxokat tartalmazó dobozban találtam néhány prospektust is. Ezek a játékgyárak évről-évre kiadták és az adott év újdonságait mutatták be.
Így találtam 1967-es Matchbox, 1968-as Matchbox, 1969-es Matchbox (nemzetközi és német), Airfix és Gama, 1970-es és 1971-es Matchbox katalógusokat.

Aki otthonosan mozog a kisautó területén az kb. betudja lőni, hogy a ma bemutatott kisautó csomag és a dokumentumok mennyit is érhetnek.
Én tippelni se nagyon merek - szerencsére látogatják az oldalt szakértők is, akik talán hozzászólásban segítenek belőni a kisautók árát hozzávetőlegesen.

Folytatás holnap, amikor végéhez is ér a felajánlott játékokat bemutató hét. Természetesen pénteken is valami különlegessel és ritkával jelentkezem majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

Szólj hozzá

retro játék vintage régi toy toys gyűjtemény felajánlás antik spiel régiség játék múzeum régi játék vintage toy