TOMY Kongman Donkey Kong
2017. július 05. írta: ToyaHSW

TOMY Kongman Donkey Kong

donkeykong1.JPG

Ismét egy mechanikus TOMY játékot szeretnék nektek bemutatni. Akik követik a blogot egy ideje, azok pontosan tudják hogy mennyire is kedvelem a cég különleges játékait.
Különösen kedvelem a régi mechanikus és elektromos játékokat.
Ezúttal a Kongman Donkey Kong mechanikus, felhúzós játékot szeretném bemutatni nektek.
A már Kínában készült játék egy kicsit fiatalabb, mint a blogon bemutatott játékok általában, de úgy gondoltam érdemes megmenteni, mert pár év múlva jóval kevesebb működőképes darabot lehet majd találni.

Az 1992-ben készült játék egy igazi ügyességi, golyós, felhúzós szerkezetű remekmű, ami hozza a megszokott nehéz szintet.
A feladat egyszerű, egy golyót kell feljuttatnunk a pálya felső részén található Donkey Konghoz. Természetesen más TOMY játékokhoz hasonlóan itt sem lesz egyszerű dolgunk.
A felhúzós játékban szinte minden elem mozog vagy billeg, így nagyon jó ütemérzék kell hozzá, hogy a golyót a megfelelő ritmusba juttassuk el a következő elemre.
Természetesen a legkisebb hiba is azt eredményezi, hogy a golyónk leesik a játéktér aljára és kezdhetjük elölről a feladatot.

A játék 15x8x4 cm, amiben a játéktáblán kívül helyet kapott a teljes mechanika és a felhúzó szerkezet is. A Donkey Kong első része átlátszó plexi, míg a hátsó része zöld műanyag.
Az első részen található sárga karral tudjuk a golyónkat mozgatni. A hátsó részen található a felhúzó szerkezet, míg a játék oldalán egy kapcsoló kapott helyet, amivel bármikor leállíthatjuk (befékezhetjük) a játékunkat.

Mint említettem 1992-ben készült a játék, így csak jóindulattal nevezhető retrónak az én szememben. A 25 éves kora ellenére természetesen ez a játék is tökéletesen működik és szép állapotban maradt meg.
Természetesen a mai napig beszerezhető játékról van szó, amit az Ebay-en 13 font+14 font postaköltség áron tudtok beszerezni.

Valamikor a Játékmúzeum TV műsorában is bemutatom majd nektek a játékot, de addig maradnak a képek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr512632617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása