Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.23.hét
2017. június 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.23.hét

A mai napra még be van tervezve egy kis videózás, de előtte mindenképpen szerettem volna elkészíteni a Heti TOP5 régi játék ajánló rovatot, amiben ezúttal egy tényleg ritka játék is helyet kapott.
Az ajánlót átolvasva majd meglátjátok :)


6149_1_big.jpg

Anker Trabant 601 - Egy régi NDK-s gyöngyszem, ami kiváló állapotban maradt meg. A lendkerekes Anker által gyártott Trabant 601 legérdekesebb részének a kormányzás számított.
Az irányt még a lökés előtt meg kellett határoznunk és ennek megfelelően beállítani a kerekeket. Sok volt ebből a játékból, de mára nagyon kevés maradt meg. Szerencsére ez a darab szép állapotban vészelte át az elmúlt éveket, így az ára jelenleg ennek megfelelően 3600 Ft-on áll.

7049_1_big.jpg

Mini ABC - Ezúttal egy csajos játék az ajánlóban. Tudom sok férfi látogatója van az oldalnak, de szerintem hölgyek is járnak ide nosztalgiázni.
Nekik ajánlom figyelmükbe a Mini Markt játékot, amiben egy bolt pultja mögé képzelhetitek magatokat. Jelenleg 3290 Ft-on áll a licit, ami nem is olyan sok az eredeti dobozt és a tartalmat elnézve.

af39_1_big.jpg

Gurulós műanyag hajó - Ha már itt a nyár tényleg, akkor nem maradhat ki az ajánlóból egy vízen és betonon is egyaránt használható játék.
Ezúttal egy régi hajót ajánlok a figyelmetekbe, ami műanyagból készült és ennek köszönhetően remekül úszik a vízen, de kerekeinek köszönhetően a szárazföldön is jól elboldogul.
Igaz trafikárus csemege, aminek persze meg is kérik az árát. Jelenleg 2500 Ft-on áll az aukció.

1049_1_big_1.jpg

Tatra T815 Tűzoltó lemezautó - Ha gyűjtitek az 1:43-as méretarányban készült autókat, akkor talán érdemel részetekről egy kis figyelmet az egykori Csehszlovákiában készült Tatra T815-ös tűzoltó változata is.
A kocsi egészen szépen megmaradt, így mindenképpen érdemes figyelnetek az aukciót, ami jelenleg 2000 Ft-on áll.

d349_4_big.jpg

GIGANT hegyibánya - Lemezárugyáras ritkaság, amire tényleg nagyon nehéz ráakadni. Ez első sorban annak köszönhető, hogy már nem fém, hanem az Autóverseny játékhoz hasonlóan műanyagból készült.
A működési elv is azonos volt az Autóversennyel, így ebbe a játékba is elemeket kellett helyezni. Ezt követően a teherautók golyókat szállítottak a két állomás között a pályán.
Izgalmasnak nem nevezhető, de igazi ritkaságnak számít. Ennek megfelelően komoly árháború várható az eredeti dobozos kiváló állapotban megmaradt játékért.
Elég szerintem ha annyit mondok, hogy az árverés jelenleg 72.000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr112563583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása