2017. máj 22.

Műanyag játékok 1.rész

írta: ToyaHSW
Műanyag játékok 1.rész

dsc_0074.JPG

Ez egy több részből álló bejegyzés lesz, ami egy egész kategóriát igyekszik majd átfogni. Mivel jelenleg hatalmas népszerűségnek örvendenek a műanyag fröccsöntött játékok, így arra gondoltam, hogy a gyűjtemény ezen darabjait is ideje bemutatni.
Persze hatalmas DMSZ parádét ne várjatok, hiszen azok a játékok jelenleg a megfizethetetlen kategóriába tartoznak (Faros Ikarus, Csepel Buldog, stb...),. de ennek ellenére egész szép felhozatal gyűlt már nálam össze műanyag játékokból.

Ezek a játékok a 70-es években az olcsóbb kategóriába tartoztak és ez első sorban az előállítás költségeinek volt köszönhető. Rengeteg akkori maszek foglalkozott fröccsöntéssel, amihez nem ritkán egy-egy gyártó minőségibb játéka volt a minta.
Így készült többek között fröccsöntött Trabant (Anker után szabadon) vagy a képek között is látható Volkswagen Bogár is. Persze azért egyedi ötletek is voltak, így a képeken is látható bogár, vagy a pislogó telefon is ezek közé tartozott.

A most bemutatásra kerülő műanyag játékok sorából egy kicsit kilóg a postakocsi, ami egészen biztosan minőségibb munka, de beazonosítani nem tudtam.
Remélem ebben majd a segítségemre lesztek.
Természetesen folytatás következik majd, akkor is lesz néhány autó és már egy DMSZ-es mackót is mutatok majd nektek.

UPDATE! Azóta már egy Facebook kommentnek köszönhetően kiderült, hogy a lovaskocsi valószínűleg Schenk gyártmány és a Playmobil készletekhez tökéletesen használható volt.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

Szólj hozzá

retro magyar magyarország vintage hungary régi ungarn hungarian toy toys gyűjtemény műanyag antik szocialista plastic spiel régiség socialism régi játék vintage toy