Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.21.hét
2017. május 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.21.hét

A megszokott időponthoz képest néhány órás csúszásban, de még a mai napon megérkezik a Heti TOP5 rovat aktuális része.
Ezúttal is igyekeztem jó áron megszerezhető régi játékokat összegyűjteni nektek, amelyek között remélhetőleg megtaláljátok az általatok keresett darabot.

de39_3_big.jpg

Régi gombfoci - Már bemutattam nektek néhány típusát a 70-es, 80-as évek gombfocijainak, amelyek közül most a klasszikus és általunk legjobban kedvelt változatát ajánlom a figyelmetekbe.
Ezúttal két csapatot és két kaput vásárolhattok meg viszonylag kedvező áron. A játékosok neveit figyelve, az egyik csapat az FTC, míg a másikat nem tudtam beazonosítani. Az ár 2500 Ft, ami nem olyan veszélyes.

de39_1_big.jpg

Anker Montage 200 - Ezzel a játékkal egészen biztosan találkoztak a mai 40-esek, ha máshol nem akkor az óvodában. Egy klasszikus darab, hatalmas méretű villáskulccsal és műanyag elemekkel.
Mára klasszikus és ritka darabbá érett ez a játék is, amit akár a 2000 Ft-os villámáron is érdemes elhozni.

1d39_1_big.jpg

Taiga távirányítós autó - Egy igazi ritkaság, amivel eddig még soha nem találkoztam. Persze ez nem jelenti azt, hogy más ne futott volna bele a hatalmas kerekekkel rendelkező terepjáróba, ami valószínűleg az egykori Szovjetunióban készült.
Úgy tűnik egy drótot pótolni kell rajta és az sem biztos, hogy üzemel, de ebben az esetben szerintem érdemes bevállalni ezt a rizikót is.

be39_1_big.jpg

Régi trafikos teherautó - Sokan kedvelik a régi fröccsöntéses technikával készült játékokat. Nekik szeretném a figyelmükbe ajánlani ezt a zöld színben pompázó gyöngyszemet,a mi akár Tatra, akár Csepel teherautó is lehet.
De gondolom ebbe mindenki azt lát bele, amit leginkább szeretne. Valószínűleg nem DMSZ, de ennek ellenére is érdemes figyelni a jelenleg 1250 Ft-on álló aukciót.

de39_1_big_1.jpg

Kalandozás a Vadnyugaton társasjáték - Az egykori Minerva kiadó gondozásában kiadott társasjáték, ami remek állapotban maradt meg.
Elvileg hiánytalan, így érdemes a hasonló stílusra mozduló gyűjtőknek figyelni ezt az aukciót is, mivel nem gyakori darabról van szó. Induló ár 4000 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3312530693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkn 2017.05.22. 21:40:02

Ez a Tatra 148-ra valóban hasonlít, némi ZIL 130 beütéssel, de a Csepel 450, ami még szóba jöhetne, nagyon másképpen néz ki. Azoknak a lépcsős csőre nagyon más.

ToyaHSW 2017.05.23. 09:34:06

@kkn: Ez ezeknek a játékoknak a szépsége. Kicsit beazonosíthatatlan, így mindenki az lát bele amit szeretne.

káBell 2017.06.15. 10:29:51

A másik gombfoci-csapat: Olaszország. Felirata" Italia".
süti beállítások módosítása