Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.20.hét
2017. május 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.20.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is igyekeztem jó áron megszerezhető régi játékokat összegyűjteni nektek.
Ezúttal szokatlan módon a bőség zavarával küzdöttem, de remélem sikerült jó ajánlót összedobni ezúttal is.

f939_1_big.jpg

Lemezjátékok - Igazából felújításra szánta az eladó a lemezjátékokat, de a hozzám hasonló gyűjtők számára pont ebben a formában értékes.
Van itt Közlekedési játék tábla, Lemezárugyáras persely és Kosárlabda játék, MIR teherautók, NDK lendkerekes Opel és még egy igazán érdekes oldalkocsis motor is néhány apróság kíséretében.
Jelenleg 2401 Ft-on áll a licit, így érdemes figyelnetek!

f939_4_big.jpg

Rolós babakocsi - Egy igazi klasszikus hazai csajos játék valamikor a 60-as évek környékéről. Az Ikarus babakocsi népszerűségének köszönhetően az egyszerűbb változatok is nagyon népszerűek voltak.
Ez egy fából készült babakocsi, aminek a rolója is megvan és még működik is.
Régóta szeretnék én is egy hasonlót és én egészen biztosan ebben formában tenném a gyűjteménybe.
A jelenlegi ár 1400 Ft.

5c39_4_big.jpg

Homokozó dömper - Kinek LIAZ, kinek MAZ. Nekem következetesen az utóbbi ez a retro klasszikus. Sokat játszottunk ilyen autókkal gyerekként, persze nem éppen a rendeltetésének megfelelően.
Ez általában meg is látszik ezeken a játékokon. A most ajánlott darab is szenved hibáktól, de a 3000 Ft-os ár egyáltalán nem sok érte.

7539_1_big.jpg

Ejtőernyős trafik játék - A 80-as években hatalmas népszerűségnek örvendtek a levegőbe feldobható, majd onnan leereszkedő ejtőernyősök. A Csehszlovák gyártmányok mellett a hazai kisipar is jelentkezett egyedi megoldásokkal.
Ezúttal egy eredeti csomagolásban megmaradt csúzlis fellövővel szerelt változatot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Az eredeti csomagolás ritkaságát gondolom nem kell ecsetelnem, ennek megfelelően sok a megfigyelő az aukción, de az ár még csak 2700 Ft.

5c39_1_big.jpg

Schenk vár - A Schenk játékok mára rendkívül népszerűek és keresettek lettek a gyűjtők körében itthon és külföldön egyaránt.
Ezúttal egy várat ajánlok az érdeklődők figyelmébe, ami elég komoly darab. Persze sok játékhoz hasonlóan ennek is vannak már hibái és hiányosságai, de ezt el kell fogadni egy 30 éves műanyagból készült játéknál.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6612505003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása