Bolygókerekes mentőautó
2017. április 19. írta: ToyaHSW

Bolygókerekes mentőautó

ambulance1.JPG

Igazából bajban vagyok, amikor ezt a játékot mutatom be nektek, mivel szinte egyáltalán nem találtam róla információt. Egy játékcsomag részeként került hozzám ez a bolygókerekes mentőautó, ami a legérdekesebb darabja volt az összes játéknak.
Mivel működésképtelen állapotban jutott hozzám a játék, így rögtön a szétszedéssel és a takarítással kellett kezdenem. Szerencsére a motor működött benne, így csak apróbb beállításokat és kenéseket kellett elvégeznem a belső részen a takarítást követően.
A szerelés alatt a bonyolultságból arra a következtetésre jutottam, hogy egészen biztosan valahol Japánban készülhetett a játék.

A bolygókerekes játék két sebességgel tud haladni a tetőn lévő kapcsolók benyomásával. Ez alatt a játékban belül elképesztő dolgok zajlanak. Egy ventillátor levegőt fúj át egy sípon, ami előtt egy lap mozog ennek köszönhetően elképesztően élethű sziréna hang is tartozik a játékhoz.
A kocsi tetejét megtalálható kék fény természetesen villog haladás közben.
Sajnos nem teljesen komplett a játék, ugyanis a tető elejéről hiányzik valami. Első tippem sziréna volt, de akár antenna is lehetett ott egykor.

Az áramellátásról két 1.5 V-os góliát elem gondoskodik, amit a kocsi alján egy elemtartó fedél alatt kell elhelyezni. Ezt az elemtartó fedelet is pótolnom kellett persze.
A matricázás nagyon kopott, de a feleségem tanácsára nem bántottam az eredeti levonókat. Így már csak elvétve látszik az ambulance felirat és a piros kereszt a kocsi motorházán, hátán és oldalán.

Nagyon örülök, hogy a gyűjteménybe került ez a bolygókerekes mentőautó, ami minden bizonnyal elég ritka darab lehet.
Örülök, hogy sikerült életre kelteni és úgy működik ahogy egy 40-50 éves játéknak kell.

Nagyon örülnék, ha több információm lenne a játékról, ehhez pedig hozzátok fordulok segítségért. Ha tudtok valamit a mentőről (gyártó, kiadási év, stb...), akkor kérlek kommentben osszátok meg velem az információitokat vagy tippjeiteket!
Előre is köszönöm!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1912432983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.04.20. 11:20:28

Ez egy a japán ALPS gyártotta, 1965-ös Buick mentőautót mintázó holmi. A hiányzó akszesszoár egy reflektor - ahogy elnézem másnál is ez szokott elveszni elsőként. Ha rákeresel arra, hogy "ALPS ambulance battery operated toy" - mennyire egyszerű is ez ha az ember tudja, hogy mire kell keresni ;-), nélküle hangyányival nehezebb a dolog - akkor fogsz találni japán feliratost is, meg különféle, szép dobozokat. Gyönyörű darab, gratulálok!
süti beállítások módosítása