Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.15.hét
2017. április 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.15.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott ajánló rovat, amelyben öt jó áron megszerezhető játékot szedtem nektek csokorba a hazai aukciós oldalak kínálatából.
Ezúttal nem az olcsóság dominál minden esetben, hanem sokszor az állapotot és a ritkaságot vettem inkább figyelembe - azért a játékok az én ingerküszöbömön belül maradtak minden esetben.

dd29_1_big.jpg

ITES Fiat Ritmo - Egy igazából nem ritka játék, azonban ilyen szép állapotban megmaradt példánnyal még nem találkoztam. Egy klasszikus távirányítós ITES játék, eredeti távirányítóval, szépen megmaradt matricákkal, így teljes mértékben érthető a 10.000 Ft-os jelenlegi ár.

9f29_1_big.jpg

KOVAP Lemezjáték úthenger - Ha már az egykori Csehszlovákiában kezdtük a mai TOP5 rovatot, akkor folytassuk is ott a sort. Ami a távirányítós játékoknál az ITES volt, a lemezjátékoknál azt jelentette a KOVAP cég.
Az egykori gyárból számtalan klassz játék került ki, így többek között a most eladásra kínált úthenger is. Szerencsére néhány apróbb rozsdapöttytől komolyabb hibája nincs, így minden gyűjtemény szép darabja lehet ez a régi lemezjáték.
Jelenleg 2500 Ft-os licittel lehettek nyerők.

8f29_1_big.jpg

MSB Polar2 - Ismét egy klasszikus NDK játék, amit az oldal látogatói ismerhetnek már. Bemutatkozott a játék már képeken, sőt videóban is.
Akinek tetszik annak érdemes lecsapni erre a viszonylag szép állapotban megmaradt darabra. A tetőről a két lámpa hiányzik és az elemtartó is sérült, de a motor működik és ez a lényeg.
Egy kis barkácsolással ismét régi fényében tündökölhet a több mint 40 éves játék. Jelenleg úgy áll, hogy 5000 Ft-os licittel nyerők lehettek, de ez még változhat a következő időszakban.

7f29_1_big.jpg

Rubik Lapkavarázs - Egy klasszikus hazai logikai játék, amit több változatban is gyártottak. A klasszikus változat több lapkából állt és a Karikavarázs nevet viselte.
Persze egyszerűbb változatok is készültek a játékból kifejezetten reklám céljából. Most két ilyet tudhattok a gyűjteményetekbe, ha beszálltok az árverésbe.
Jelenleg úgy tűnik, hogy 2000 Ft-ért szerezhetitek meg ezt a két ritkaságot.

8f29_1_big_1.jpg

Rakétavetős MAZ lánctalpas - Mindig imádtam az egykori Szovjetunió távirányítós játékait, hiszen nagyszerűek voltak, fantáziadúsak és a korhoz képest szépen kidolgozottak.
Nagy kedvencem ez a hernyótalpas MAZ rakétás jármű, ami még bátyámnak volt gyerekkorában. Konkrétan az emlékek miatt szereztem be egy eredeti darabot és ezt ajánlom most nektek is.
Ezúttal egy sokkal ritkább szürke változat megvásárlására nyílik lehetőségetek, ami eredeti rakétákkal vár benneteket. A jármű működik, bár vannak a hernyótalpat érintő hibái, de ezeket egy kis ügyességgel és leleménnyel javíthatjátok.
A ritkaságának megfelelően a licit 15.000 Ft-ról indul és szerintem ennyiért is érdemes beszállni az esetleges versenybe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2812412687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dfery · http://cinematrik.blogspot.hu/ 2017.04.09. 21:54:31

Kedves Tamás, ez a lapkavarázs hogyan "működik"? Rá nem jövök a titkára... :(

ToyaHSW 2017.04.09. 22:12:20

@dfery: Elmagyarázni egyszerűen lehetetlen. Az eredeti Karikavarázsról tudok mutatni neked videót, így talán érthetőbb lesz.

www.youtube.com/watch?v=hpjVvQEC3Z8

dfery · http://cinematrik.blogspot.hu/ 2017.04.09. 22:33:02

Ez nagyon jó :)) Rá nem jöttem volna magamtól :) Köszönöm :)
süti beállítások módosítása