Lemezjáték traktor
2017. március 30. írta: ToyaHSW

Lemezjáték traktor

traktor1.JPG

Mivel nagyon régen volt már lemezjáték az oldalon, így arra az elhatározásra jutottam, hogy a gyűjtemény egyik legnagyobb lemezjátékát veszem elő, ami nem más mint egy traktor.
Érdekessége a játéknak, hogy semmit nem tudok róla. Sem a gyártóról, sem a gyártás évéről nem találtam információt. Így pedig a bemutatás is elég érdekes lesz :)

A játékra véletlenül akadtam rá valamelyik aukciós oldalon és lényegében gombokért lett az enyém. Néhány száz forintba került, így elmondható hogy a posta többe volt nekem mint maga a játék.
Ez első sorban a súlyának köszönhető. Még ebben a hiányos állapotban is 0.7 kg-ot nyom a traktor, ami 30 cm hosszú, 17 cm széles és 21 cm magas.
A traktor formára leginkább egy Kirovetsre vagy egy régi Zetorra emlékeztet. Ez utóbbit a piros-fehér színnel is idézi a lemezjáték. Hatalmas és szabadon forgó kerekeivel igazi homokozó játéknak számíthatott a maga idejében.

Sajnos néhány elem hiányzik róla, így többek között a traktor elejéről és a motorháztető két oldaláról is volt régen valami. Véleményem szerint műanyag alkatrészek lehettek rajta, amelyek az évek során elkoptak és letörtek.
A traktor hátsó részén egy leszedhető fém lemez található, amit eltávolítva a lemeztest válik láthatóvá összeillesztve.
Szerencsére a műszerfal és az üles lemezének nyomtatása viszonylag szépen átvészelte az elmúlt kb. 30 évet és még a kormány is megtalálható a fülkében.
A traktor többi része egy kicsit rozsdás már, de ezt nevezhetjük akár patinának is egy régi lemezjáték esetében :)

Remélem valaki rendelkezik közületek több infóval a traktorról. Ha van ötletetek a gyártóra, a típusra és a kiadás évére kérem osszátok meg velem!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3312389211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása