Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.12.hét
2017. március 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2017.12.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben ismét igyekeztem nektek jó áron megszerezhető régi játékokat összegyűjteni.
Remélem ezúttal is találtok olyat az ajánlóban, amivel érdemes a gyűjteményeteket gazdagítani.

b029_1_big.jpg

MÁV Nohab homokozó játék - Egy időben szinte minden gyereknek volt legalább egy itthon készült fröccsöntött játéka, ami lehetett versenyautó, terepjáró, traktor, de akár mozdony is.
Most ez utóbbit ajánlom a gyűjtők figyelmébe. Sajnos két pár kerék hiányzik a játékról, de egy ügyes esztergályos pillanatok alatt gyárt négy kereket, tengelyt pedig Ti is készíthettek otthon.
Az ár 999 Ft fixen, amit talán érdemes rászánni erre a 27 cm-es mozdonyra.

3829_1_big.jpg

PIKO Dömper - Ezúttal egy viszonylag ritkának számító PIKO Dömpert szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Ezúttal persze nem távirányítós vagy lendkerekes játékról van szó, hanem sokkal inkább egy szabadtéren is használható viszonylag nagy méretű játékról.
Szerencsére kiváló állapotban maradt meg az NDK játék. Szép festés és műanyagok és alig használt állapot jellemzi. A licit 3499 Ft-ról indul, szóval HAJRÁ!

7729_1_big.jpg

Óraműves SHELL Benzinkút - A most bemutatásra kerülő játék nagyon sokban hasonlít a múzeum gyűjteményében is megtalálható PIKO üzemanyagkútra.
Itt is egy kar lenyomását követően lehetett tankolni, de a töltőberendezés itt jóval kevésbé kidolgozott. Mivel centben adták meg az üzemanyag árát és gallon a mértékegység, így valószínűleg egy USA-ba vagy Kanadába szánt játékról van szó.
Nem gyakori darab, így az ára ennek megfelelően fix 2350 Ft.

8729_2_big.jpg

Feniks 5 repülőgép - Már alapból érdekes a játék neve is, hiszen ki nevez el egy repülőgépet Feniks 5-nek, de amiért a figyelmetekbe ajánlom mégis a különleges kialakítás.
Nem mindennap találkozni olyan lendkerekes repülőgéppel, aminek a felső részén még egy iránytű is helyet kapott. A Feniks 5-ös ilyen, éppen ezért helye van minden gyűjteményben. A játék szép állapotban maradt meg és 1200 Ft-os licittel szerintem haza is tudjátok majd vinni.

e729_2_big.jpg

PIKO DeTomaso Mangusta - Ez annyira klasszikus darab a 80-as évekből, hogy mindenképpen érdemesnek tartom a figyelmetekbe ajánlani.
Az NDK távirányítós autó persze nincs éppen szép állapotban, de éppen ezért érdemes lecsapni rá. A távirányító megvan, a bowden működik, így bár nem mozdul meg az autó, biztosan javítható.
Személy szerint ha én vásárolnám meg, akkor biztosan darabokra bontanám, az összes levonót lemosnám róla és a megszokott narancssárga helyett átfújnám valamelyik jóval ritkább, de eredeti színre.
Ezt akár Ti is megcsinálhatjátok, csak egy 5000 Ft-os licitet kell tennetek a játékra vagy megadni az 5500 Ft-os villámárat.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6712351769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása