TOMY TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon
2017. február 22. írta: ToyaHSW

TOMY TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon

tmntd1.JPG

Mint tudjátok elképesztően vonzódom a régi TOMY játékokhoz és ha érdekesebb darabot találok azt mindenképpen meg szeretném szerezni.
Ezúttal egy mechanikus lövöldözős játékon akadt meg a szemem, amit viszonylag kedvező áron tudtam megvásárolni. A játék alapjául az 1984-ben hódító útjára induló képregény szolgált, aminek sikerét a TOMY is meglovagolta, aminek eredményeként elkészült a TMNT Donatello's Sewer Seltzer Cannon kézi játék.

Ekkora a TOMY már hatalmas tapasztalatokkal rendelkezett a felhúzós játékok területén és olyan sikerek álltak a háta mögött mint a TOMY Blip, ami lényegében egy felhúzós PONG játék volt.
A TMNT Donatello sem teljesen önálló játék, hanem egy sikeres változat átdolgozása. A játék alapjául az Attack in Space szolgált, aminek lényegében csak a grafikája került lecserélésre.

A játék nagyon egyszerű és egyben lenyűgözően bonyolult is. A feladat rendkívül egyszerű, azonban a játék kidolgozása hozza a TOMY cégre jellemző bonyolultságot. Van itt szalagon futó lövedék, találat figyelés, ellenségek szemének mozgása, mozgó fegyver és más egyéb érdekességek is.
De mi is a pontos feladat?
A játék felhúzása után Donatello szerepébe élhetjük bele magunkat, akiknek a jobbra-balra mozgó fegyverével kell eltalálnunk a képernyő felső részén látható ellenségeket.
A lövés gomb megnyomását követően egy szalagon elindul a lövedék, ami szerencsés esetben eltalálja az ellenséget (akinek kinyílik a szeme), szerencsétlen esetben elsuhan mellette a lövedékünk.
Mindezt addig folytathattuk, amíg a felhúzható szerkezet le nem járt vagy ki nem iktattuk az összes ellenséget. Ha sikerült kiiktatnunk az idő lejárta előtt az összes ellenfelünket, akkor a nullázóval újraindíthattuk az akciót.

Nem egy bonyolult és összetett játék, de mechanikusan mindezt megvalósítani és egy 14x9x2 cm-es dobozba belezsúfolni maga a bravúr volt.
A gyűjteménybe került darab mint említettem elég olcsó volt, ami annak köszönhető hogy egy apróbb olvasád található rajta. Mivel régi játékokat gyűjtök nem pedig műkincseket, így számomra ez csak azt bizonyítja, hogy használták, játszottak vele és szerették a játékot, ami egyébként mind a mai napig tökéletesen működik.
Remélem lesz majd lehetőségem működés közben is bemutatni nektek ezt az érdekes játékot.

Ha megtetszett a bemutató alapján nektek a mechanikus játék, akkor érdemes az Ebay-en nézelődnötök, ahol egészen baráti áron juthattok hasonló darabokhoz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4712281489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása