Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.34.hét
2016. augusztus 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.34.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhattok Heti TOP5 régi játék ajánló nélkül. Szokatlan módon ezúttal a rovatban ajánlott játékok közé bekerült egy-két kicsit drágább játék is, amelyek azonban ritkaságuk miatt biztosan érdekesek a gyűjtők számára.
Vágjunk is bele!

7aa8_6_big.jpg

Lemezárugyár Rába Steiger távirányítós - Egy nagyon ritka és különleges játékkal kezdem meg a sort, amit minden gyűjtő szeretne a magáénak tudni.
A Lemezárugyár közösen fejlesztette a Rábával a Rába Steiger traktor gyerekeknek szánt távirányítós változatát. Elképesztően részletes és érdekes kidolgozású lemezből készült játékról van szó. Nyitható fülke, motortér és elemtartó vár benneteket.
A kormányzás nem a kerekeket fordítja el, hanem a középső csukló részt.
Hiánytalannak tűnik a képek alapján. A jelenlegi ár 61.000 Ft, de biztosan feljebb is kúszik majd még a licit.

98a8_1_big.jpg

ME701 távirányítós traktor - Egy újab ritkaság, ami az árban is meglátszik. Ezúttal egy kínai ME701-es traktort szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
Kiváló állapotban maradt meg a játék, bár egy tisztítás ráférne. Működik! Megy előre, hátra és jobbra-balra is. Az ár egy kicsit alacsonyabb mint az Ebay-en, bár tudom a 12.000 Ft-os kikiáltási ár láttán sokan felszisszennek.

d9a8_1_big.jpg

GABI építőjáték - A gyerekkorom hazai LEGO vagy inkább DUPLO másolata volt, ez a minden óvodában megtalálható építőjáték.
Természetesen ennek megfelelően meg is maradt néhány darab, amelyek közül most egy hiánytalan, eredeti dobozost ajánlok a figyelmetekbe. A 3000 Ft-os ár egyáltalán nem veszélyes, így érdemes beszállnotok a licitbe!

36a8_3_big.jpg

Eletro-Autodrom - Egy igazi NDK-s játék, amivel nagyon sokáig én is szemezgettem. Az ára miatt végül elvetettem a vásárlást, de ez nem jelenti azt hogy valakinek ne érne meg 7500 Ft-ot ez a játék.
Pörgő szalag, kormány ami egy pálca segítségével mozgat egy Wartburg kisautót. Igazából ennyi. NIncs ütközés, nincs baleset, csak meg kell próbálni az úton maradni.
Az elemfedél hiányzik, de ettől eltekintve épségben megmaradt. Ha a hajtás akadna vagy nem működne, akkor egy kis tisztítás 100%, hogy segít a működésen.
Az ár még olcsónak is mondható, így mindenképpen érdemes elgondolkodnotok a vásárláson.

96a8_1_big.jpg

Játék gyűjtemény - Ezúttal zárásként egy egész jó kis csomagot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Található benne búgócsiga, Formula 1-es autó, egy eredeti moncsicsi, egy mézet nassoló plüss maci és két pisztoly is.
Az egykor trafikokban megvásárolható csomag ára jelenleg 101 Ft, így érdemes beszállnotok a licitbe!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7111340948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2016.08.23. 11:37:34

ennek a Steigernek egy baja volt: a kormányzása. Rugó húzta folyton jobbra, amihez képest te csak balra tudtad kormányozni a bowden húzásával. A visszatérés egyenesbe, illetve a bal kormányzás rugó ellenében történt. Így egyenesen menni volt a legnehezebb vele.
Szép kidolgozás, nagyon gagyi távirányítással.

Krapulax_ 2016.08.23. 16:20:32

Sajnos a Steiger már 100 körül jár, ez már túl sok nekem, de a kínai traktort sikerült megszerezni, egy kis munkával biztos szebbé lehet tenni. Ebből egyébként több változat is van, szerintem ez az első, a 60-as évekből, a későbbieknél már nincs hátranéző lámpa, és a lámpák is már műanyagok, valamint a táv sem a fém kormánykerekes, hanem műanyag, és 4 külön gombos, vagy két csúsztatható 3 állású gombos. A kormánykerekes távnak érdekessége, hogy nem bowdenes, kíváncsi vagyok, hogy milyen megoldással működik.

ToyaHSW 2016.08.23. 22:50:55

@protézisesh: Majdnem minden korabeli távirányítós autónál ez a megoldás működött. Az összes PIKO, Palart és ITES játékban rugó húzta az egyik irányba a kerekeket.
Valószínűleg a haladás azért lehetett vele nehezebb, mivel a jármű közepe csuklott és ebben tért el az első kerék kormányzásos játékoktól.
Szerintem az orosz játékok megoldásánál rosszabb nem létezett, de hát ez ízlés kérdése. Mondjuk azok is működnek általában mind a mai napig.

ToyaHSW 2016.08.23. 22:52:41

@Krapulax_: 98.000 Forintot én sem adtam volna érte soha. Inkább ne legyen :) Tudom ritka és évek múlva ennek a sokszorosát éri majd, de akkor sem.
Örülök, hogy a traktor jó helyre került. Igazából én az NDK-s autópályával szemeztem volna, ha lenne most rá fedezet.

Krapulax_ 2016.08.24. 12:25:37

@ToyaHSW
köszi, szerintem is jó helye lesz.
Igen, ami a linken van az más a kormány nélküli változat, egy ilyet is sikerült szerezni, sajnos az elemfedél nincs meg.
De a fémlámpás első változat még magasabb árú lehet, persze csak tökéletes állapotban:
www.ebay.co.uk/itm/made-in-china-TRACTOR-ME-701-The-east-is-red-with-box-early-version-metal-lights-/201114348412?_trksid=p2047675.l2557&nma=true&si=nnQi1TacDuyQDR%252FG78auZyBe3ew%253D&orig_cvip=true&rt=nc

trainmodeller · http://www.trainmodeller.hu 2016.08.24. 18:17:21

Sziasztok! Én nem régen vettem egy hiányos Rába Steigert. Nagyon ritka, és még így, hiányos állapotában sem volt olcsó, viszont mindig is szerettem volna egyet. A komplett gép árán nem csodálkozom, ez sajnos nem az a darab, amit akkor kell megvenni, amikor olcsó - hanem akkor, amikor éppen van egy eladó, ártól függetlenül :)
A sajátomból sok alkatrész hiányzik, de már folyamatban van a talpra állítása. Igaz, hogy 30 évvel ezelőtt kellett volna - de azért így is örülök neki :)

SzMiki 2016.08.31. 06:02:00

Sziasztok!

A Steiger rákfenéje a lemezből készült fogaskerék :-(
Ha tudtok ilyent, ne titkoljátok :)
Méretek:

nagy:
- 4mm átm. tengely
- 70 fog
- 36mm átmérő

kicsi:
- 2,5mm átm. tengely
- 13 fog
- 7,5mm átmérő

trainmodeller · http://www.trainmodeller.hu 2016.08.31. 13:25:53

A fogaskerekeket le lehet gyártani, nem drágán, Budapesten megcsinálják! Ha kell a cím szólj!
A hiányzó alkatrészeket a sajátomra 3D nyomtatással megcsináltam. Ha valami kell, tudok segíteni a legyártásában!
süti beállítások módosítása