Távirányítós pingvin
2016. augusztus 16. írta: ToyaHSW

Távirányítós pingvin

pingvin1.JPG

Kezdésként rögtön egy kicsit ízlelgessük a szót. Távirányítós, elemes pingvin. Se szeri, se száma a különböző távirányítós játékoknak, azonban az állatos játékok számra jóval kisebb.
Ezek közül is kiemelkedik a Szovjetunióban készült Pingvin, ami teljes egészében műanyagból készült és a dobozán az 1975-ös dátum szerepel.

A dobozból kivéve és egy kicsit forgatva és mozgatva néhány dolog szinte rögtön szembetűnik. A távirányítón csak egy gombot találhatunk, így a pingvinünk értelemszerűen csak előre tud közlekedni mint az életben.
A pingvint szemügyre véve pedig a mozgó csőr, a szintén mozgó szárnyak és a szemek tűnnek majd fel.
Az elem behelyezését követően már nincs is más dolgunk, mint az elemtartó fedél zárját rögzíteni és megnyomni a gombot.

A pingvin persze azonnal mozgásba is lendül. Szépen lassan elindul előre, miközben a csőrét és a szárnyait is mozgatja. A szemek pedig egészen addig világítanak, amíg nyomjuk a gombot a távirányítón.
A kicsit billegő mozgásról a játék alsó részén található két kerék gondoskodik, amelyeknek excenteresen vannak elhelyezve, így felváltva érik a talajt és hajtják előre a kisállatot.

A játékot évekkel ezelőtt vásároltam a legnagyobb hazai aukciós oldalon. Az eredeti doboz fogott meg benne és hogy a Pingvin szárnyai is a helyükön voltak (általában ez tört le elsőnek a használat során).
A kartondobozt megviselte az idő, de azt hiszem a gyenge papírminőségből kiindulva az is komoly bravúr, hogy ilyen állapotban átvészelt 41 évet.

Természetesen külön helye van a gyűjteményben. Reményeim szerint idővel újabb társakat kap majd, egy-két távirányítós kutya formájában és bízom benne, hogy Ti is kitudjátok majd próbálni élőben is ezt a különlegességet.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6410415966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása