Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.30.hét
2016. július 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.30.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott és sokak által kedvelt ajánló rovat, amiben ismét igyekeztem nektek néhány jó áron megszerezhető ritkaságot begyűjteni.
Nem tagadom, hogy a dolgom egyre nehezebb, de igyekszem minden esetben megfelelni az igényeknek.

b598_2_big.jpg

Régi roller - Ha jól emlékszem ilyenen róttuk a köröket az óvoda udvarán gyerekkorunkban. Komolyan meg kellett harcolnunk érte, hogy a betonozott placcon mi mehessünk körbe-körbe vele.
Kicsit kopott, de kiválóan fel lehet újítani. Szerintem érdemes rászánni az időt és az energiát, mert nagyszerű darabja lehet bármelyik gyűjteménynek.
Az ár jelenleg 1750 Ft.

f398_1_big.jpg

Metalbox golyós játék - Ez a Metalbox a 80-as években számtalan játékot készített a gyerekeknek. A GMK-tól autók és ügyességi játékok is kerültek ki:
Ezúttal egy golyós ügyességi játékot szeretnék a gyűjtők figyelmébe ajánlani, amit most kis szerencsével 1000 Ft-os áron vásárolhattok meg.

2198_1_big.jpg

Astro Cabinet 90 - Az oktató játékokat gyűjtők biztosan felfigyeltek az Astro Cabinet 90 névre. Az egykori NDK-ban készült csillagászati játék ezúttal tényleg kiváló állapotban lehet a tietek.
Eredeti doboz, hiánytalan leírás, eredeti csillagászati térkép és megközelítőleg hiánytalan állapot. A játékot jelenleg heten figyelik és az ár 21 Ft. Talán a nyári uborkaszezonban szerencsésen bezsákolhatjátok ezt a ritkaságot is.

c398_1_big.jpg

Régi játékautók - Egy igazán érdekes csomaghoz juthattok hozzá most a legnagyobb hazai aukciós oldalon. A három autó közül az egyik egy klasszikus Lemezárugyáras Jaguar, a másik szerintem egy emelőkosaras NDK játék, míg a harmadik pedig egy hazai gyártású, Playmobilokhoz készült teherautó (Köszi Varga Mario!).
A három kocsi ára jelenleg 1750 Ft, de a sok megfigyelőből arra következtetek, hogy lesz ez még több is.

9098_1_big.jpg

Mini-Matik - Egy újabb oktató játék, ezúttal az egykori Csehszlovákiából. A Mini-Matik játékban a szorzás műveletét tanulhatták meg szórakoztató módon a gyerekek.
A szocreál játék az egykori Dubena gyárban készült 1978-ban.
Az ár jelenleg 1990 Ft, ami egy kicsit borsos szerintem, de lehet hogy valaki így is lecsap erre a ritkaságra.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr328911612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása