Taktika Logikai focijáték
2016. július 06. írta: ToyaHSW

Taktika Logikai focijáték

taktika1.JPG

Több változatban is elérhető volt a 80-as években a Taktika néven futó logikai focijáték. Ezúttal a Plastolus által gyártott változatot szeretném nektek bemutatni, ami rendkívül kedvező áron került hozzám.
De először a legfontosabb...Mi is a játék lényege?

A Taktikát két játékos játszhatta egy dobókockával. A dobások értékének megfelelően lehetett mozgatni a bábukat a táblán a vonalak mentén, majd ez követően a labdát is hasonlóan kellett mozgatni a játékosok között.
A játékos egészen addig vezethette a támadást, amíg 1-est vagy 6-ost nem dobott, mert akkor az ellenfél megszerezte a labdát és ő indíthatott támadást.

Összetett és bonyolult játék, ahol tényleg fontos szerep jut a stratégiának és a taktikának. Talán ennek is köszönhető, hogy több változatban is elkészült a játék.
Az általam leütött változat az első közül való és a Skálákban lehetett megvásárolni.

Sajnos az idő nem múlt el felette nyomtalanul :( A tábla és a doboz közel hibátlan, azonban sem a dobókocka nincs meg, sem a labda és a figurák közül is hiányzik néhány. Egy forintot azért megérte :)
Természetesen ezeket majd idővel pótlom, de addig így kerül be a gyűjteménybe a társasjátékok közé.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr18870444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holor 2018.03.31. 20:37:07

én most találtam meg a miénket, minden része megvan :)
süti beállítások módosítása