PIKO Junior H0-ás készlet
2016. június 27. írta: ToyaHSW

PIKO Junior H0-ás készlet

h0.JPG

A kisvasút hatalmas népszerűségnek örvendett a 70-es években. A piacot itthon a PIKO birtokolta szinte 100%-ban, köszönhetően a szocialista tábor összefogásának.
Az NDK cég szerencsére már akkor is több csoportot célzott meg. A kezdő gyerekeknek készült a PIKO Junior készlet, aminek egyik változatát már bemutattam nektek az oldalon.

Ezúttal egy másikat változattal szeretnélek benneteket a megismertetni. A H0-ás készletben egy mozdony, két vagon, egy 4.5 V-os vezérlő és kanyar elemekből álló sínrendszer kapott helyet.
Ezekből az alapanyagokból egy egyszerű körpályát lehetett építeni, ahol körbe-körbe tudtunk közlekedni a szerelvényünkkel. Természetesen ez csak arra volt jó, hogy megszerettesse a vasutazást a gyerekekkel, akik közül sokan épületeket, újabb mozdonyokat, váltókat és síneket is vásároltak a későbbiekben.

A kisvasutat az egyik munkatársamtól kaptam egy dobozban, több vonat, vagon, trafó, sín és épület társaságában. A H0-ás készletről bizony Ő is megfeledkezett, ami elég leharcolt dobozban volt. Igyekeztem a hiányosságokat pótolni és a szakadásokat megragasztani, így már elfogadható állapotban van a mai napig működőképes készlet.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr598850444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása