Minimatek, az igazi oktató játék
2016. április 29. írta: ToyaHSW

Minimatek, az igazi oktató játék

minimatek1.JPG

Ezúttal ismét egy játékot szeretnék bemutatni nektek a Cságoly Tamás által felajánlottak közül. Mivel az utóbbi időben sok volt az autó, így most egy kicsit más irányba mozdulunk el.
A Műtex által forgalmazott Minimatek kombinációs számjátékot szeretném ezúttal bemutatni nektek.

A játék szép dobozban van, aminek belsejében megtalálható a műanyagból készült játéktábla, alatta pedig a játékhoz nélkülözhetetlen kockák (elvileg valamikor tartozott egy pohár is a játékhoz, de ez már nincs meg).
A doboz belső oldalán a játékszabályokat találjuk, ami elolvasva elsőre kicsit bonyolultnak tűnik. A lényeg, hogy a 16 db dobókockát a pohárban megrázzuk és kiborítjuk. Ezt követően indul a játék. A kockákon található számok segítségével értelmes matematikai műveletek kell alkotnunk.

Pl: x+y=a>b amit az alábbi módon oldhatunk meg: 7+3=10>9

A megoldások után a felhasznált kockák értékeit összeadjuk és egy táblázatba vezetjük fel. A játék végén az nyer, akinek meghatározott kör elteltével magasabb a pontszáma.

Ez egy igazi oktató játék, ami próbára teszi még a kicsit nagyobb gyerekeket is. Ennek ellenére 8 éves kortól ajánlották a készítők a gyerekek számára (hiába, egy kicsit más volt még az oktatás).

A Tamás által nekem átadott játék kiváló állapotban, épségben megmaradt dobozzal érkezett meg hozzám. Egyetlen hiányossága a pohár, amit alkalomadtán pótolok majd. Természetesen ennek a játéknak is kiemelt helye van az oktató játékok között a gyűjteményben, amit remélhetőleg hamarosan Ti is megnézhettek, kézbe vehettek és kipróbálhattok majd.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr818672334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása