Lendület VW T1 mentőautó
2016. március 19. írta: ToyaHSW

Lendület VW T1 mentőautó

vwmento3.JPG

Egy újabb darabot szeretnék bemutatni nektek a Cságoly Tamás által felajánlottak közül: Ezúttal egy hazai játékot, a Lemezárugyár által készített Volkswagen T1-es mentőautó változatát szeretném megismertetni veletek.
Az autóval egészen biztosan sokan találkoztatok már, hiszen a 60-as évek elejétől a 80-as évekig tartották gyártásban. Jó eséllyel a 40-es korosztálytól kezdve a közel 60-asokig mindenki látott már ilyet.

A kisautó fehér vagy fekete alvázzal került a boltok polcaira és az igényesen kidolgozott egyen felsőrész is csak matricázásában és színben tért el egymástól. Kapható volt fehér, sárga, kék, piros, zöld és bordó színekben, míg a matricázás a Piros kereszt, Rallye service, AFIT, Posta, Coca Cola, Elzett játékszerek, Műszeres vizsgálat MSR,  és Pepsi feliratokban merült ki.
Tamástól az eredeti fehér mentő változatot kaptam meg, ami egy kis átalakításon átesett. A játék kapott a tetejére egy piros ledet, az oldalára egy kapcsolót, belülre pedig elemeket és egy panelen egy multivibrátor kapott helyet. Ennek köszönhetően a kapcsolót felkapcsolva a kocsi tetején található LED villogni kezd, mintha egy valódi mentőautó lenne (tudom kék fényt használnak, de ilyen LED-et akkoriban nem nagyon lehetett szerezni).

A lendkerék a lemezárugyártól megszokott minőségű. Remekül és sokáig fut és az autót is tökéletesen meghajtja, a hangja pedig tökéletes.
A kocsi igazából egy apróbb takarításon és kenésen esett át mielőtt a polcra felkerült volna a többi lendkerekes autó közé.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr728504244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.03.21. 18:22:30

Egy jó állapotú, működőképes, kék BHG lendületautó(kb. 15X5 cm) mennyit ér manapság?
süti beállítások módosítása