Távirányítós NORMA Sportautó
2016. február 06. írta: ToyaHSW

Távirányítós NORMA Sportautó

norma_sportauto7.JPG

Az egykori Szovjetunióban volt néhány komolyabb játékgyártó cég, amelyeknek termékeit igyekszem bemutatni nektek. Ezek közül az egyik ilyen cég volt a Norma, aminek nagyon sok szép játékot köszönhettek a lelkes pionírok.
Most az egyik távirányítós játékukat szeretném megismertetni veletek. A Norma általában nem valódi autókat másolt le a távirányítós játékokhoz, hanem saját tervezőgárdájával terveztette meg a gyerekeknek szánt autók formáit.
Szerintem a most bemutatásra kerülő sportkocsi ezek közül a legjobban sikerült darab. Bár egyes helyeken Melkus 1000RS néven említik a játékot, a dobozon erre egészen biztosan nincs utalás és a gyár egyszerűen Sportauto néven futtatta a játékot.

A távirányító a gyártó többi termékénél használtakkal teljesen megegyezik. Amiben eltérés van az a kidolgozás. Ennél a járműnél már színezett üveg, visszapillantó, krómozott alkatrészek és szépen kidolgozott lámpák vonták magukra a gyerekek figyelmét.
A meghajtást ennél a kocsinál már megváltoztatták a Normánál és a meglehetősen bizonytalan dörzshajtás helyett már rendes fogaskerekes megoldást dolgoztak ki. A kormányzás sajnos nem változott. Nem alkalmazták a PIKO és ITES által is használt rugós megoldást az első futóműnél, helyette a bowdenben kell bíznunk, hogy helyes irányba húzza vagy tolja a kerekeket.
Az elemtartót nem ragozták túl. A 4.5 V-os elem rögzítésére egy rugóacél szolgált, amivel megspórolták az elemtartó fedelét.

A játék több fajta színösszeállításban készült. Ezüst-piros, fehér-piros és sárga-piros színekben is megvásárolható volt a kisautó. A mintázat és a 3-as szám minden autón teljesen azonos volt.

Az én példányom természetesen működőképes állapotban. Kicsit karcosa, de hiánytalan távirányítóval került fel a múzeum jelenleg még virtuális polcára.
Remélem hamarosan lehetőségetek lesz majd kipróbálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr448366022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása