Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.39.hét
2015. szeptember 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.39.hét

Ha itt a hétvége, akkor természetesen itt van a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat szokás szerint. Igyekeztem ezúttal is jó áron meghirdetett játékokat összegyűjteni nektek a hazai aukciós kínálatból.
Vágjunk is rögtön a közepébe!

b0f7_2_big.jpg

Rodolfó bűvésztáska - Egy igazi klasszikus darab a 70-es évek végéről vagy a 80-as évek elejéről. Már bemutattam az egyik Rodolfó játékomat, de a bűvésztáska még nem került sorra.
A nagyobb kiszerelésű impozánsabb darabot már csak a táska miatt is irigyeltük. Most egy nem éppen hiánytalan darabhoz juthattok hozzá 990 Ft-os fix áron, aminek a kipótlása már igazán gyerekjáték lesz.

ffe7_1_big.jpg

Szovjet űrjármű - Talán emlékeztek néhányan az oldal keretein belül bemutatott IKAR-7E bolygókerekes elemes játékra. Úgy tűnik az egykori szovjet ipar ezt a játékot gondolta újra olyan 40% erejéig és készítette el belőle az áramvonalasabb műanyag változatot.
A műszerek előtt ülő ember, a forgó fegyver (?), a világító fény és az antenna szinte teljesen azonos, azonban a játék így is igazi ritkaság.
A jelenlegi 2250 Ft-os ár már nem kevés, de talán ettől egy kicsivel többet is érdemes adnotok érte...

91f7_3_big.jpg

Police Lemezautó - Meglepően jó állapotban maradt meg ez a régi rendőrségi lemezautó. Az elvileg egykor lendkerekes játékot az eladó alkatrésznek árulja, de én nem látok rajta komolyabb hibát.
A leírtak ellenére ez nem egy Lemezárugyáras játék, az én emlékeimben kínai gyártmányként maradt meg. Ennek ellenére ebben az állapotban 999 Ft-ot érdemes érte adni.

00f7_1_big.jpg

REEL Távirányítós autó - Ismét egy igazi ritkaság valószínűleg a 80-as évek első feléből. Az amerikai rendőrségi feliratokkal ellátott autó igazán szép látványt nyújt a számtalan extra kiegészítővel a tetején.
A REEL által készített kisautó ára most még az elfogadható kategóriába mozog, de ha véletlenül 5 számjegyig kúszna fel az összeg, akkor hagyjátok az egészet a fenébe mert az Ebay-en kicsit többért jóval ritkább típusokat érhettek el a gyártótól (Batman, Superman, Darkman, stb...)

fee7_1_big.jpg

Műanyag teherautó - Úgy tűnik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyűjtők körében a 70-es, 80-as évek fröccsöntött műanyag játékai - elég csak a DMSZ által gyártott játékokra gondolni.
Természetesen a Csepelen és az Ikaruson túl is volt élet, aminek egyik jó példája a most bemutatásra kerülő piros teherautó. A gyártó ismeretlen, az állapot nagyon jó, az ár baráti. Kell ennél több?

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr957845300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2015.09.28. 12:40:09

háhá, olyan piros szovjet űrjárművem nekem is van, mitöbb, eredeti dobozával! villog a fegyver (meg az űrhajós előtt a pult), és forog elöl egy színes tárcsa, a hangokra nem emlékszem, de már látom, kénytelen leszek előbányászni a kamrából, a többi kacattal (pl. bowdenes távos Merci C111) együtt.

ToyaHSW 2015.09.29. 19:04:42

@Spica: Természetesen érdemes elővenni és esetleg nézegetni egy kicsit. Itthon nem biztos, hogy annyit kapnál érte, amennyit valójában érhet (sőt lehet külföldön sem kapod meg az álom összeget).
Rakd szépen el és vigyázz rá, ha pedig nagyon foglalja a helyet, akkor ajándékozd olyannak, aki értékeli és sokáig vigyáz majd rá,
süti beállítások módosítása