Optik Montage Experiment
2015. szeptember 01. írta: ToyaHSW

Optik Montage Experiment

optikmontage1.JPG

Ha az NDK-ban készült játékokról esik szó, akkor általában a távirányítós autókra, az autópályákra és a PIKO vonatokra gondoltok, pedig más érdekes és értékes játékok is készültek a Német Demokratikus Köztársaságban.
Ezek közül az egyik ilyen játék az oktatva szórakoztató Optik Montage Experiment volt, amit Optik Universal néven is forgalmaztak.
Az NDK játék új korában 280 Ft-os áron volt beszerezhető, ami egyáltalán nem számított kevésnek.

A műanyag elemekből álló játék segítségével otthoni környezetben tudtunk távcsövet, csillagászati távcsövet, dianézőt, sztereó dianézőt, mikroszkópot vagy optikai padot összerakni.
Természetesen minden összerakható darabról részletes leírás és a komolyabb darabok esetén kísérletek is voltak a szerelési utasításhoz mellékelve.
Így otthoni környezetben ismerkedhettünk meg a fénytörés fogalmával vagy a holdkráterekkel.

A játék elképesztő mennyiségű alkatrészből állt, amelyek bizony gyakran vesztek el a lakásban. Talán ennek is köszönhető, hogy egy-egy hiánytalan példányt jócskán 10.000 Ft feletti áron kel el használtan.
Sajnos az én példányom sem teljes és néhány apróbb alkatrész hiányzik belőle :( Az eredeti kartondoboz is kicsit viseletes, de legalább a használati utasítás jó állapotban megmaradt.

Mivel gyerekkoromban nekünk is volt egy hasonló játékunk öcsémmel, így számomra nem csak a gyűjtemény részét képező játék, hanem egy nosztalgikus szép emlék is az Optik Montage Experiment.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr567752172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérlapos 2016.01.03. 10:01:09

Sajnos a sztereó dianézőt nem tudom a fiamnak megmutatni, mert a dupla filmkocka elkeveredett.
süti beállítások módosítása