IGRA Oldtimerek
2015. augusztus 28. írta: ToyaHSW

IGRA Oldtimerek

dsc_0053.JPG

Már volt szó az aprócska makett gyűjteményről, ami a 70-es évek elejéről származik. Akkoriban a sok játék mellett ilyesmire is jutott időnk még és remek szórakoztunk a repülők, tankok és autók összerakása közben.
Számtalan nagy cég készített ilyen autókat, amelyek közül az egyik az IGRA volt, akik egy komplett sorozatot szenteltek a veterán autóknak. A kocsik készültek modell és makett változatban is.
A 42 darabból álló termékkínálatban az 1906-os Laurin & Klement Voituretta, az 1907-es Praga Charon, a Tatra President, a Tatra 11, a Velox és az Aera 500-as volt megvásárolható több féle változatban.

Az élet úgy hozta, hogy most öt darab készre szerelt IGRA veteránnal bővül a gyűjteményem. A csomagra a Vaterán akadtam rá és szemérmetlenül olcsón 1000 Ft-ért sikerült megszereznem az öt autóból álló gyűjteményt.
Ez annak fényében, hogy az Ebay-en 5000 Ft-ot kérnek egy hasonló állapotú kisautóért, nagyon jó ár.

A játékok eredeti dobozban vannak, amit rendkívül szépen kidolgoztak a gyárban. Gyönyörű, már művészi rajzok díszítik a dobozt, aminek előlapja felnyitható és így egy vékony átlátszó műanyag lap mögött láthatóvá válik az autó is.
Természetesen a kocsi gondosan rögzítve van a dobozban, így a sérülés esélye minimális. A műanyag kisautók kidolgozása rendkívül aprólékos és részletes, de erről egy régebbi bejegyzésben magatok is meggyőződhettetek.

Jó lenne ezt a gyűjteményt kompletté tenni, de erre nagyon kevés esély van sajnos :(

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr147740212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2015.08.28. 16:51:21

Húú, nagyon-nagyon klasszak! Gratulálok!

mestska · http://cities.blog.hu 2015.08.29. 07:49:44

hopsz, ebből nekünk is volt kettő.

Teshow 2015.08.29. 17:35:49

Nekem is volt belőle pár darab anno (sőt elvben valahol meg is vannak, egy papídobozban archiválva)
A kor KGST modelljeihez képest kifejezetten igényes kidolgozásúak voltak, csak a kisebb alkatrészek (lámpák, dudák) portalanítás közben könnyen törtek! Sok sikert a további darabok beszerzéséhez!
süti beállítások módosítása