Ki mit tud
2015. július 10. írta: ToyaHSW

Ki mit tud

kimittud1.JPG

Már több bejegyzés szólt az oldalon a hazai játékgyártás egyik fontos részéről, az oktató játékokról. Számtalan játék készült ebben a kategóriában, aminek aranykora a 70-es, 80-as évek volt.
Ezek a játékok általában elektromos elven működtek, ami még inkább felkeltette a gyerekek érdeklődését. A ma bemutatásra kerülő Ki mit tud játék is ebbe a kategóriába tartozott.

A játékot ketten tudták játszani. Az egyik játékos a kérdező, míg a másik a válaszoló szerepét kapta. A kérdező dolga volt, hogy kiválasszon egy kérdéseket tartalmazó lapot és azt behelyezze az erre szolgáló tartóba. Ezt követően be kellett állítani a kapcsolókat a hátlapon feltüntetett állásba.
A válaszoló feladata szintén elég egyszerű volt, mert a kérdéseket elolvasva kellett a kapcsolókat a megfelelő állásba mozdítani.
Ha megtörtént a beállítás, akkor a kérdező megnyomta a középső gombot és lényegében ezzel leosztályozta a válaszokat. A helyes válaszoknál kigyulladt a lámpa, míg a helyteleneknél ez nem történt meg.
A feladatok kiértékelése után a szerepek felcserélődtek és az eddig kérdezőből válaszoló lett.

A játékhoz 50 darab tábla tartozott, amelyek szinte minden fontos területet érintettek (tudomány, történelem, földrajz, stb...), de saját táblák elkészítésére is lehetőség nyílott.

Az általam Vaterán keresztül vásárolt játék eredeti dobozában, kiváló állapotban maradt meg. A feladatlapok hiánytalan megvannak és az égők is tökéletesen működnek, valamint az eredeti matricák is rajta maradtak a játékon.
Értékes darabja ez a játék is a gyűjteményemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr987616582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2015.07.11. 17:23:58

Jó játék volt, bár egy idő után már fejből megvoltak a válaszok... kár, hogy nem adtak ki hozzá folyamatosan póttáblákat.
süti beállítások módosítása