ELMES Tatra 603 lendkerekes autó
2015. április 01. írta: ToyaHSW

ELMES Tatra 603 lendkerekes autó

elmes_tatra603_1.jpg

Egy több éves munkának érek szépen lassan a végére. Még 2011 decemberében vásároltam egy teljesen romos állapotban található Tatra 603-as lendkerekes autót.
Szinte minden alkatrésze törött volt vagy repedt, az egész ecsettel volt rendkívül igénytelen módon feketére festve és ráadásként az alkatrészek egy zacskóba ömlesztve várták, hogy valaki új életet leheljen a játékba.

A munkát azonnal elkezdtem, azonban bizony be kell vallanom néha hónapokra félreraktam az autót és nem foglalkoztam vele. Most valahogy erőt vettem magamon és igyekeztem a legtöbbet kihozni a roncsból. Persze munka még így is lenne (lesz) vele, de már bemutatható állapotba került a játék, amit egészen biztosan kiemelt helyen tartok majd a gyűjteményben.
A lendkerekes Tatra 603-ast az ELMES gyártotta 1963 és 1970 között, amiből könnyed fejszámolással Ti is megállapíthatjátok, hogy bizony ezúttal egy 50 éves játékról van szó.
A szocialista ipar többi játékához hasonlóan ez az autó is készült távirányítós és lendkerekes változatban is. A színválasztékban megtalálható volt a sötétzöld, világoszöld, sötétkék, világoskék és piros is. A lendkerekes változat azonban csak az utóbbi színben készült.

Jelenleg egy nagyon ritkán felbukkanó játékról van szó, amelyek között nagyon kevés a tökéletes állapotban megmaradt darab (én még egyetlen aukciós oldalon sem találkoztam ilyennel), így az ára is ennek megfelelően alakul.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr507326364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása