Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.14.hét
2015. március 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.14.hét

Természetesen igyekszem folytatni a Heti TOP5 rovatot, amelyben ezúttal is igyekszem nektek a különleges és viszonylag olcsó régi játékokat megtalálni.
A hazai aukciós oldalak kínálatában ezen a héten is találtam nektek öt érdekességet, de nézzük is mik ezek.

 7755-59781.jpg

Lemezárugyár Gokart - Az eladó szerencsére nem tudja pontosan mit is árul, így az érdeklődők simán megvásárolhatják ezt a nagyon-nagyon ritka hazai készítésű távirányítós játékot.
Mivel sok alkatrész megegyezik a Plymouth, Packard és a Helikopter állomás elemeivel, így szerencsés esetben még simán működőképessé is tehető a játék. Mivel tényleg elképesztően ritka játékról van szó, még ebben az állapotában is érdemes rá figyelmet fordítani.

99a7_1_big.jpg

MONTI System LIAZ kamionok - Eddig még nem találkoztam ilyen nagyszerű állapotban megmaradt LIAZ kamionnal, hárommal pedig egy aukcióban különösen nem,
Több színű kamionok és a hozzájuk tartozó felépítmények is kiváló állapotban maradtak meg. Ha gyűjtő vagy, akkor az ilyen játékot egészen biztosan tudod Te is értékelni.
Bár 10-en figyelik az aukciót ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne szerencsétek.

2ca7_1_big.jpg

Szalagpatronos rakéta - Meg van ez a játék nektek? Emlékeztek rá? Az én gyerekkoromban nagy népszerűségnek örvendett és kiválóan tudtuk vele ijesztgetni a csajokat.
A patron berakását követően csak fel kellett dobnunk a rakétát, ami az ütőszeg talajtérését követően hatalmasat durrant. A lányok megijedtek, mi pedig hatalmasakat nevettünk :)
750 Ft pedig nem pénz érte, ha belegondoltok.

0ba7_1_big.jpg

DMSZ Versenyautó - A DMSZ játékokat hatalmas kultusz övezi itthon. A gyerekkorunkban kicsit megvetett és lenézett játékok mára értékes darabok lettek. Gondoljatok csak a Csepel Buldogra vagy a Faros Ikarus buszra.
 Debreceni Műanyagfeldolgozó Szövetkezet azonban többek között versenyautót is készített, ami most a Vaterán is felbukkant 3999 Ft-os áron.

51a7_3_big.jpg
Retro Roller - Ez a játék annyira régi, hogy én is csak arra emlékszem, hogy az óvodában volt egy darab belőle és mindig komoly harcot folytattunk érte.
A közel 40 éves játék korához képest kiváló állapotban maradt meg, persze egy kis kalapálás, tisztítás és festés ráfér, de ezt követően bármelyik gyűjteményben megállja majd a helyét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr507321240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.03.31. 12:08:20

Még hogy nem pénz a rakétáért 750 forint? Passzolom mennyiért vettem, de kb. 10 forint, egy szalag patron meg 1 forint volt. De az is lehet sokat mondtam. Lehet egyáltalán még patront kapni? Anélkül semmit sem ér.

ToyaHSW 2015.03.31. 21:22:39

@Komojtalan: Lehet így is nézni és úgy is :) Természetesen ha az eredeti árához méred, akkor nagyon drága, de ha a nosztalgia faktort is beleveszed, akkor azért nem olyan veszélyes.

jupiter-8 2015.09.09. 10:07:51

DMSZ versenyautóm és patronos rakétám volt. Az autó ment a nicaraguai gyerekek javára (az óvodában volt valami gyűjtő akció féle 1980-81 körül). A rakéta igazi búcsús, trafikos tömegcikk volt, néhány forintért (persze akkor az több gombóc fagyi ára volt, ami azért nehéz választás elé állította az ember gyerekét).

Digitális Dzsihád 2020.12.11. 23:35:41

Engem inkább az érdekelne, hogy a cuclizmusban hol, melyik vállalat gyártott ilyen pirotechnikai árut, mint szalagpatron! A szegedi gyufagyár? Vagy a fűzfői Nitrokémia?
süti beállítások módosítása