ITES F1 sorozat - Lotus
2015. március 27. írta: ToyaHSW

ITES F1 sorozat - Lotus

dsc_0384.JPG

A mai napon folytatom az ITES Formula 1-es sorozatát, amelynek első tagját már megismerhettétek a blog segítségével. Ezúttal a Lotus Formula 1-es autójának távirányítós változatát mutatom be nektek.
A játékot 1983-tól kezdte gyártani az ITES és összesen négy féle színösszeállításban került a játékboltok polcaira. A gyerekek piros, sárga-piros, kék-piros és piros-sárga színösszeállításban próbálhatták ki otthon a játékot.

Felépítésében a Formula sorozat összes autója azonos alapokra épült és csak a felépítmény változott rajta. Ennek köszönhetően itt is aprólékosan kidolgozott részleteket, több tagból álló felfüggesztést, igényesen kidolgozott motort és kipufogót kapunk.
A távirányító itt is a szabvány szürke műanyag ITES darab, amibe két darab 1.5 V-os baby elemet kellett helyezni.
A 25-27 cm közötti játék ára 145 korona volt, ami nem kevés pénz volt a 80-as évek első felében.

Az én példányom meglehetősen viseletesen került hozzám. A szokásos távirányító hibával és természetesen szárny nélkül. Szerencsére a matricák a helyükön voltak, így csak a típusnál megszokott hibák kijavítására kellett koncentrálnom.
Most a fotókon látható állapotban van és természetesen tökéletesen működik.

Sajnos az ITES Formula sorozatból jelenleg ez a két darab van a birtokomban, de a távlati tervek között szerepel a hiányzó BRM 180, Tyrrell 05 és Tyrrell 10 beszerzése is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr997311018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása