Polikresz II.
2015. március 15. írta: ToyaHSW

Polikresz II.

polikresziia.JPG

A mai napra egy igazi klasszikus játékot tartogattam nektek, amit a Politechnika Játékipari Szövetkezet készített a 70-es évek második felében.
Ez a játék a Polikresz sorozat második darabja. Az elektromos játékban tesztlapokon kellett kiválasztanunk az adott kérdésre a megfelelő válaszokat, amit a játék piros és zöld lámpa felvillanásával értékelt.

A Polikresz II nagyban hasonlított a korábban kiadásra kerülő Felelj ha tudsz! játékra, de kidolgozásában már hűen tükrözi a 70-es, 80-as évek játékvonalát. Fröccsöntött vékony műanyag ház, egyszerű felépítés, tartós karton doboz és strapabíró kidolgozás.
A játékot a Vaterán találtam és szerencsére hibátlan állapotban maradt meg. Az általam birtokolt változatban megtalálható mind a 60 darab tesztlap és a játék leírása is. Lényegében csak elemet kell bele rakni és máris újra átélhetem az 1976-os közlekedési szabályokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr927273321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása