Tomy Pinngg Ball Flipper
2015. február 10. írta: ToyaHSW

Tomy Pinngg Ball Flipper

tomyflipper1.jpg

A néhány hete bemutatásra került Tivoli játéknál már tettem említést a Flipper játékokról, amik áruknak köszönhetően csak a tehetősebb szülők gyermekei számára volt elérhető. Természetesen számtalan gyártó készített elektromos flippert a gyerekeknek, így többek között a Lemezárugyár és a kor nagy gyártójának számító Tomy is elkészítette a saját változatát.
Most ez utóbbit szeretném nektek bemutatni, de nem kell aggódni érkezik majd a Lemezárugyáras változatról is egy bemutató.

A Tomy Electric gyártotta a Flippert, ami a "fantáziadús" Pinngg Ball nevet kapta (nem összekeverendő a később kiadott Tomy Atomic Pinball játékkal!). A 70-es évek végén készült játékban már hangszóró, számláló és rugós gombák és gumik is megtalálhatóak voltak.
A működésről a játékban egy villanymotor gondoskodott. Az alapból is hangosan pörgő motor zajához, még egy sípoló hang is tartozott, ami a csilingelést volt hivatott imitálni. A belső mechanikáról most nem ejtenék szót, mivel meglehetősen bonyolult, tengelyes és súlykapcsolós megoldást alkalmazott a gyártó.

A játékban egyetlen golyó kapott helyet, amit egy számlálón keresztül tudunk eljuttatni a kilövő helyre, így mindig pontosan tudjuk, hogy mennyi golyót is játszottunk már el.
A Pinngg Ball Flipper hozzám működésképtelen állapotban került, de szerencsére néhány forrasztás (ezt gyűlölöm) és némi találgatás és kenést követően ismét működőképes állapotban (sajnos az égő nem működik és a kapcsoló sem az igazi) várja majd a leendő múzeumi látogatókat.

El kell mondanom, hogy kipróbálva mind a mai napig élvezetes a játék és rettenesen jól szórakoztam a kipróbálás alatt és tökéletesen sikerült vele levezetnem a szerelés alatt felgyülemlett feszültséget :)

Későbbiekben, ha igénylitek egy videó segítségével is bemutatom majd nektek a játékot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr547157765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása