PIKO Kipper
2014. október 06. írta: ToyaHSW

PIKO Kipper

DSC_0086.JPG

A mai napra is tartogattam nektek egy igazán érdekes játékot. Ezúttal a választásom a PIKO Kipperre esett, amit itthon leginkább PIKO Dömper néven ismerhettek.
A játékot 1975 és 1985 között gyártották az NDK-ban, egyetlen változatban. Különlegességét a bowdenes irányítás lecserélése jelentette, mivel ebben a kocsiban már ez egy elektromotor segítségével történik.

A játék ennek köszönhetően sokkal ritkábban hibásodik meg és jóval kevesebb a gond vele. A hatalmas 1:15-ös méretarányban készült gép igényesen kidolgozva várta a gyerekeket, akik bármit elszállíthattak bárhova vele.
A leborításhoz a gép alján található kapcsolót kellett átváltani és tolatásba kapcsolni a szerkezettel, ami ezt követően leborította a szállítmányt, majd előre haladva kioldott a fék, lezáródott a dömper és a teherautó folytathatta útját.

Igazán különleges darab, amit itthon is viszonylag könnyű beszerezni jó állapotban. Én is így jutottam hozzá egy aukciós oldalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr466763391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása